Mikä tekee Esperi Koti Jukolasta erityisen?

31.10.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Mikä tekee Esperi Koti Jukolasta erityisen?

Esperiläiset valitsevat säännöllisesti kotiensa joukosta Kuukauden onnistujan. Tunnustuksen sai lokakuussa Esperi Koti Jukola Ranualla. Jukolan asukastyytyväisyys on huippuluokkaa (4,7/5) ja kodissa ollaan niin aktiivisia, että kerrottavaa riittää lähes joka päivä myös sosiaalisessa mediassa. Mutta mikä tekee kodista niin erityisen?

Kotia johtavan Klaus Leppiahon vastaus on lyhyt ja selkeä: mahtava porukka, joka puhaltaa yhteen hiileen.

Klaus itse on paluumuuttaja Ranualle. Hän on sairaanhoitaja ja työskennellyt pitkään rauhanturvaajana Libanonissa, Golanilla ja Bosniassa.  

”Kun Esperi osti Jukolan vuonna 2017, yksikönpäällikön paikka tuli auki. Kodissa työskentelevä ohjaaja kertoi avoimesta paikasta ja pyysi minua hakemaan tehtävää, sillä kodissa oli silloin monenlaisia haasteita. Toimin silloin sairaanhoitajana terveyskeskuksessa”, Klaus kertoo.

Klausille esihenkilönä toimiminen on luontevaa ja hänen johtamisen periaatteensa yksinkertaisia.

”Kaikkia pitää kohdalla tasapuolisesti. Ohjaajien ideoita pitää kuunnella, ja sitten antaa heille vapautta toteuttaa niitä. Uskon, että se motivoi”,

Työhönsä sitoutunut porukka

Jukolassa asuu 15 aktiivista kehitysvammaista, ja kodissa työskentelee 12 ohjaajaa. Asukkaat ovat mukana kaikessa ja tekemistä ideoidaan yhdessä. Ranua on pieni paikkakunta, jossa kaikki tuntevat toisensa. Myös kaikki kodin ohjaajat ovat syntyperäisiä ranualaisia. Sunnuntai-iltaisin Ranuan Rauhanyhdistyksellä on seurat, joihin myös kodin asukkaat ja ohjaajat osallistuvat.  

 ”Jukolassa ei ole ollut henkilöstöhaasteita. Meillä on mahtava porukka, joka silloin tällöin täydentyy opiskelijoilla. Kun nuorista on kyse, he tykkäävät kokeilla uutta, ja vaihtavat työpaikkaakin usein. Jukolaan on moni kuitenkin palannut takaisin. Olen aidosti ylpeä todella aktiivisesta ja osaavasta tiimistäni. Ohjaajiltamme eivät ideat lopu”.

Jukola teki viime vuonna joulunäytelmän ja julkaisi sen videona kaikille. Joulunäytelmä on tulossa tänäkin vuonna, ja toiveissa on päästä esittämään se ranualaisille ihan suorana lähetyksenä. Ennen joulua järjestetään kuitenkin vielä Tonttujen ilta  -pihatapahtuma Ranuan Kehitysvammayhdistyksen kanssa yhteistyössä: on makkarapaistoa, pihaleikkejä ja pieniä yllätyksiä.

 ”Muutama vuosi sitten mekin täällä Ranualla saimme lukea Esperistä kaikenlaista. Moni asia on muuttunut sen jälkeen, ja itse en parempaa työpaikkaa voisi toivoa. Viihdyn todella hyvin, ja uskon, että sekä asukkaat että ohjaajat viihtyvät vähintäänkin yhtä hyvin”.

Klausia kuunnellessa, ymmärtää, miksi Esperi Koti Jukola nostettiin onnistujaksi lokakuussa. Koska koti on aktiivinen somejulkaisujen tekijä, kodin hyvä henki, henkilöstön hyvä työ ja asukkaiden elämänmakuinen elämä näkyy myös muille. Lämpimät onnittelut kaikille Jukolaan!

Seuraa Jukolaa Instagramissa (esperi_jukola) tai kaikkia kotejamme #töissäesperillä.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä