Mikko kuunteli sisintään elämän käännekohdassa: media-ala vaihtui mielenterveys­työhön Esperille

06.06.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Mikko kuunteli sisintään elämän käännekohdassa: media-ala vaihtui mielenterveys­työhön Esperille

Kun Esperi Koti Rantakallion ohjaaja Mikko Wahlberg päätti vaihtaa media-alalta mielenterveystyöhön, hän tiesi olevansa elämänsä käännekohdassa. Epäonnistumisen pelosta huolimatta hän päätti tavoitella uraunelmaansa.

Mikko Wahlberg oli jo pitkään haaveillut työstä hoitoalalla, sillä hän koki, että siinä hän pääsisi tekemään juuri hänelle merkityksellistä työtä. Mikko tunsi sisimmässään, että hänen piti päästä tekemään nimenomaan mielenterveystyötä. Se oli hänen urahaaveensa. Ainoa jarru hänen unelmansa toteuttamiselle oli epäonnistumisen pelko. Hän pohti, pärjäisikö hän haastavassa ja mainostoimistomaailmasta paljon poikkeavassa mielenterveysalan hoitotyössä. 

“Mielenterveysalalla toimiva ystävän sai myös minut alun perin kiinnostumaan työstä mielenterveysasiakkaiden parissa. Hän kertoi usein omasta työstään, ja miten merkitykselliseksi hän sen kokee. Minua mietitytti, pärjäisinkö ja pystyisinkö sellaiseen työhön. Kontrasti mainostoimistyöhön oli todella iso”, Mikko kertoo. 

Vuonna 2019 Mikko huomasi sattumalta Esperin ilmoituksen, jossa haettiin uusia osaajia sote-alalle rekrytoivan koulutuksen kautta. Esperin rekrytoivassa koulutuksessa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon voi suorittaa osittain oppisopimusmuotoisena, eli käytännön työssä oppien.

Mikon ajatus kirkastui – askel kohti uraunelmaa oli otettava. 

Vaikka ajatus alanvaihdosta oli alkuun jopa pelottava, enemmän Mikkoa kauhistutti, ettei hän tarttuisi tähän mahdollisuuteen.

“Tiesin, että jos nyt pakitan, en koskaan hyppää uuteen. Päällimmäisenä oli vahva luottamus siihen, että tämä on oikea suunta”, Mikko sanoo. 

Mikko irtisanoi itsensä ja haki Esperin rekrytoivaan koulutukseen. Pian hän sai kuulla tulleensa valituksi, ja sosiaali- ja terveysalan perusopinnot käynnistyivät. Opintojensa aikana Mikko tutustui mielenterveysyksikön arkeen työharjoittelussa Esperi Koti Rantakalliossa. 

“Ajattelin heti, että tästä tulee minun työpaikkani.”

“Yksikössä oli mahtava työporukka ja minun näköistäni huumoria henkisesti vaativan työn ohessa. Ajattelin heti, että tästä tulee minun työpaikkani”, Mikko kertoo hymyillen.

Tukea antava tiimi on valanut uskoa omiin kykyihin uudella alalla

Koko sydämellään työtä tekevä Mikko lunasti paikkansa tärkeänä tiimin jäsenenä Esperillä jo harjoitteluaikana. Mikon pitkäaikainen haave kävi toteen heti valmistumisen jälkeen – mallikkaasti suoritettuja harjoittelujaksoja seurasi vakituinen työ ohjaajana Esperi Koti Rantakallion mielenterveysyksikössä. 

“Vakituinen työ oli parasta, mitä olisin voinut toivoa. Se antoi myös uskoa itselleni siihen, että minä kyllä osaan ja pärjään”, Mikko muistelee.  

Ensimmäiset päivät Rantakalliossa menivät vauhdilla, uutta oppiessa. Tukea antava ja lämminhenkinen tiimi sekä esihenkilö ovat valaneet Mikkoon uskoa ja rohkeutta uudella alalla nyt 2,5 vuoden ajan. 
 

"Vakituinen työ Rantakalliossa on antanut uskoa siihen, että minä kyllä osaan ja pärjään.”

“Tiimin tuki on ollut minulle todella tärkeää. Olen tehnyt tätä työtä nyt 2,5 vuotta ja osa tiimikavereistani 20 vuotta. Opin heiltä uutta yhä joka päivä. Mielenterveysyksikön ohjaajana eteeni tulee väistämättä myös haastavampia päiviä. Näissä hetkissä olen voinut kysyä aina tukea ja neuvoa ammattitaitoisilta tiimikaveriltani. Heiltä olen saanut myös lisää uskoa omaan ammattitaitooni”, Mikko kertoo.

“Harva meistä heti päätyy unelma-ammattiinsa, mutta nyt tunnen olevani kotona”

Mikko kiittelee Esperiä siitä, että hän saa tehdä mielenterveysalan merkityksellistä hoitotyötä, josta hän haaveili jo monta vuotta. Alanvaihto mielenterveystyöhön Esperille on ollut käännekohta Mikon uralla, johon hän rohkaisee myös muita alasta kiinnostuneita. 

“Merkityksellisten tulosten näkeminen asiakkaissa antaa sellaista onnistumisen tunnetta, jota en edellisessä työssäni kokenut. Alanvaihto on ollut paras päätös omalla urallani. Harvahan meistä heti päätyy unelma-ammattiinsa, mutta nyt tunnen olevani kotona”, Mikko kertoo. 

Ammatillista varmuutta kerryttänyt Mikko tähtää seuraavaksi psykiatrisen sairaanhoitajan opintoihin, mihin hän on saanut kannustusta Esperiltä. 

“Olen saanut paljon rohkaisua jatko-opintosuunnitelmiin ja aion syksyllä hakea opiskelemaan. Ilman kannustusta ympärilläni, en luultavasti olisi uskaltanut lähteä toteuttamaan opintohaaveitani. On mahtavaa, että Esperillä minun toiveitani kuunnellaan herkällä korvalla”, Mikko summaa.

Lue myös nämä:

Liaa vaihtoi alaa ystävän suosituksesta – lähihoitajan työ Esperillä vakautti arjen 10 vuotta sitten

Kolme vinkkiä, joista tiedät sopivasi hoitoalalle

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä