Mira löysi rakkauden hoitotyöhön uudelleen Esperillä – halu kehittyä ammattilaisena sai kannustusta

05.01.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Mira löysi rakkauden hoitotyöhön uudelleen Esperillä – halu kehittyä ammattilaisena sai kannustusta

Hoivakoti Kanavarannan tiimivastaavamme Mira Vanhatalo hyppäsi hoitotyöhön heti lähihoitajaksi valmistuttuaan vuonna 2009. Vastavalmistunut lähihoitaja lähti suurella tarmolla hoitotyöhön missionaan edetä urallaan sekä kehittyä alan ammattilaiseksi. Mira aloitti hoitajan työt ensin mielenterveyskuntoutujien yksikössä, mutta löysi pian oman kutsumuksena ikäihmisten hoidon parista.

Nyt päälle kolmekymppinen Mira ehti tehdä keikkatyötä ja toimia sijaisena hoivakodeissa lähes kymmenen vuoden ajan. Epäsäännöllinen työrytmi ja epävarmuus töiden jatkuvuudesta kävivät hänelle kuitenkin ennen pitkää liian kuormittavaksi. Myös vähäinen aika, jonka oman perheen kanssa sai viettää, oli Miran mielestä liian kova hinta maksettavaksi.

Vaikka hoitotyö oli Miralle kovin rakasta työtä, ei ratkaisua tilanteeseen tuntunut löytyvän. Niinpä pitkän pohdinnan jälkeen hän päätti jättää hoitotyön ja kouluttautua täysin uuteen ammattiin: maalariksi.

Melko pian maalarin töitä tehtyään Mira alkoi kuitenkin kaipaamaan takaisin hoitotyöhön, ikäihmisten pariin. Rempseä ja ihmisten kanssa viihtyvä Mira ikävöi ikäihmisiä ja koki, että hänen potentiaalinsa ammatilliseen kehittymiseen valuu hukkaan maalarin työssä.

Ammatillisen kehittymisen paikka tiimivastaavana löytyi kivenheiton päästä

Eräänä päivänä kotipihan läpi kulkiessaan Miran silmään pisti tien toiselle puolelle rakenteilla ollut kokonaisuus, joka muistutti ulkomuodoltaan hyvin paljon hoivakotia. Muutaman Google-haun jälkeen Miralle selvisi, että siihen totta tosiaan oli valmistumassa Esperin hoivakoti Kanavanranta.

“Tuli tunne, että tuonne minun on pakko hakea töihin heti. Sain myös paljon kannustusta hakemuksen lähettämiseen isältäni, joka tiesi miten rakasta hoitotyö minulle on“, Mira kertoo.

Mira lähti kirjoittamaan hakemusta innoissaan ja se johti toivottuun lopputulokseen, haastattelukutsuun. Hoivakoti Kanavarannan vielä ollessa rakenteilla, Miralle tarjottiin lähihoitajan paikkaa Esperin hoivakoti Kielosta. Niinpä Mira aloitti työt ensin Kielossa, jossa hän “odotteli“, että Kanavanranta aukaisee ovensa. Lopulta helmikuussa 2021 nimet laitettiin paperiin ja Mira aloitti lähihoitajan työt Kanavarannassa.

Uudenkarhea Kanavanranta tarjosi Miralle oivan alustan ammatilliselle kehitykselle. Hän pääsi alusta asti mukaan kehittämään yksikön toimintatapoja ja samalla myös omaa työtään. Ja mikä tärkeintä, olemaan se hyvä ja lämminhenkinen hoitaja ikäihmisille. Eteenpäin pyrkivälle ja innokkaalle oppijalle tällainen tilaisuus oli toiveiden täyttymys.

“Olen tosi iloinen, että rohkenin hakea Esperille töihin. Minut on yllättänyt positiivisesti kattavat mahdollisuudet kouluttautua.

Kanavanrannassa Miran kova into oppia, ammattitaito ja luontainen kyky organisoida huomattiin nopeasti. Käännekohta hänen urallaan tapahtui, kun hänen esihenkilönsä Mira-Susanna tuli yhtenä päivänä nykäisemään hihasta ja kysyi, miltä tiimivastaavan paikka kuulostaisi.

“Se oli minulle iso luottamuksen osoitus – uskottiin, että minulta homma sujuu. En ollut itse edes uskaltanut ajatella tällaista mahdollisuutta. Paikan vastaanottaminen tuntui kuitenkin kovin luontevalta loppujen lopuksi“, Mira naurahtaa.

Vakaa työ ja koulutusmahdollisuudet tekevät Miran elämästä parempaa – nyt aikaa jää myös perheelle

Esperillä Mira on löytänyt ilon ja innon hoitotyöhön uudelleen. Kanavanrannassa hän on saanut vakituisen työn lisäksi joustavuutta työaikoihin, ja sen myötä aikaa jää nykyään hyvin perheelle. Enää ei tarvitse tasapainotella repaleisen kalenterin ja poukkoilevan elämänrytmin keskellä. 

“Nyt arki on todella tasaista ja hyvää. Kotielämä kulkee hyvin työn rinnalla. Ei enää tarvitse stressata, että mitenköhän 10-vuotiaalla pojallani menee. Vakaa työ on tuonut hurjasti mielenrauhaa.“

“Arki on todella tasaista ja hyvää. Kotielämä kulkee hyvin työn rinnalla. Nyt ei enää tarvitse stressata, että mitenköhän 10-vuotiaalla pojallani menee, kun koti on kivenheiton päässä. Vakaa työ on tuonut hurjasti mielenrauhaa“, Mira kertoo.

Miran missio kasvaa ja kehittyä hoiva-alan ammattilaisena on saanut erityistä tukea Esperillä.

“Olen tosi iloinen, että rohkenin hakea Esperille töihin. Lisäksi minut on yllättänyt positiivisesti kattavat mahdollisuudet kouluttautua. Missään aikaisemmassa työpaikassani ei ole ollut näin hyviä mahdollisuuksia lisäkoulutukselle. Haluan edelleen edetä urallani ja olen miettinyt myös työn ohella sairaanhoitajaksi kouluttautumista. Täällä se on mahdollista”, Mira hymyilee.

Katso avoimet työpaikkamme lähihoitajille >>   

Lue myös:

Näin voit edetä urallasi lähihoitajana >>   

Lähihoitajan elämää Esperillä >>   

Esperi kouluttaa 2000 hoivahenkilöä validaatioon vuoteen 2025 mennessä >>

Esperi saa 270 uutta saattohoitovastaavaa >>

Lisätiedot

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä