Muistot eivät synny, ne tehdään

14.04.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Muistot eivät synny, ne tehdään

Koronapandemian asettamat poikkeusolot ovat vaikuttaneet paljolti Esperin kotien arkeen. Onneksi haasteet on kuitenkin tehty voitettavaksi – kuten tämä pandemiakin! Esperin kodeissa pyritään elämään mahdollisimman normaalisti ja turvallisesti täyttä elämää, unohtamatta yhteisiä lauluhetkiä, ulkoilua raikkaassa kevätsäässä, koirakaverin visiittiä tai leffailtoja herkkujen kera. Asukkaiden arjen ilon hetkiä pääset seuraamaan nettisivuiltamme kodin kuulumisista.

Haalitaan muistot talteen

Kaikki kotimme jakavat itse omannäköisiä, lämminhenkisiä kuvia ja tarinoita arjestaan. Näiden kuulumisten kautta pääset osalliseksi kotiemme arkea ja seuraamaan kodin elämää turvallisesti etänä. Kotiemme päiviin mahtuu niin aktiivista arkea kuin iloista juhlaa sekä monipuolista harrastetoimintaa. Kaiken keskiössä on läheisyys ja rento yhdessä tekeminen kotiemme asukkaiden ehdoilla.

Seuraa kodin elämää

Yksittäisen kodin sivulta löydät osion Kodin kuulumisia, jonka takaa voit kurkata kuvia ja tarinoita kodin elävästä arjesta. Lisäksi pääset katsomaan kaikkien Esperi Kotien “elämää poikkeusoloissa“- kuulumisia täältä.

Kuinka voit muistaa omaa läheistäsi? Keräsimme vinkkilistan!

Asuuko oma läheisesi Esperin kodissa ja haluaisit piristää häntä poikkeusolojen aikana? Pienikin muistaminen ilahduttaa jokaista, vaikkei itse pääsisikään näkemään omaa läheistänsä. Keräsimme yhteen listan, joka sisältää kivoja vinkkejä läheisesi sosiaalisen toimintakyvyn tukemiseen ja läheisyhteydenpitoon.

  • Soita Esperi kodin hoitajien numeroon ja pyydä hoitajaa halaamaan läheistäsi puolestasi.

  • Soita läheisellesi videopuhelulla tai lähetä hänelle hauska videoterveyhdys, jossa koko perheen voimin pidätte esim. laulu-, soitto- tai sirkusesityksen.

  • Postikortit ja kirjepostit piristävät jokaisen arkea – kuinka ihanaa onkaan saada kirje läheiseltä valokuvan kera!

  • Oletko taitelijasielu tai joku muu perheestänne? Lähetä ihana taideteos/maalaus läheisellesi.

  • Haluatko ilahduttaa läheisesi lisäksi muita Esperi kodin asukkaita? Kun ilmat lämpenevät, voi kodin pihalle järjestää pienen konsertin asukkaille. Pihalla koronan asettamista rajoituksista saa pidettyä huolen.

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä