”Nuoret tuovat raikasta tuulahdusta työyhteisöömme ja kotiimme”

16.06.2022
Etusivu > Ajankohtaista > ”Nuoret tuovat raikasta tuulahdusta työyhteisöömme ja kotiimme”

Tänä kesänä Oulunsalossa Hoivakoti Teppolassa on useita upeita nuoria tutustumassa ikäihmisten hoitoon ja huolenpitoon. Suurin osa Teppolan kesätyöntekijöistä opiskelee lähi- tai sairaanhoitajaksi.

Teppolassa iloitaan näistä nuorista. Heillä on oikea asenne. Ja he ovat sisäistäneet työssään Esperin keskeisen arvon: On ilo kohdat sinut!

”Nuoret tuovat raikasta tuulahdusta työyhteisöömme ja kotiimme. Nämä nuoret luovat olemassaolollaan valoa vanhustyön tulevaisuuteen”, kertoo Teppolan yksikönjohtaja Päivi Pulkkinen. Teppolan työyhteisön rikkaus ja voimavara on se, että tiimissä on sekä vankkaa kokemusta ja osaamista että uutta nuorta tietoa.

”Keskustelu vanhustyöstä pyörii liikaa negatiivisten asioiden ympärillä”

Yksi näistä innokkaista kesätyöntekijöistä on 17-vuotias lähihoitajaopiskelija Henna Kälkäjä. Millaisia ajatuksia vanhustyö hänessä herättää?

”Parasta työssä on asiakkaat ja kohtaamiset erilaisten ja eri taustoista tulevien vanhusten kanssa. Erilaiset elämäntarinat koskettavat. On mukava kuunnella ja oppia vanhempien ja viisaampien ihmisten elämistä. Työpäivän aikana saa lähes poikkeuksetta aina nauraa. Iloa tuo myös se, että saa auttaa apua tarvitsevia, kokee olevansa tärkeä”, Henna kertoo.

Hennasta keskustelu vanhustyöstä pyörii liikaa negatiivisten asioiden ympärillä. Oikeisiin ongelmiin pitää saada ratkaisuja, mutta pitää muistaa, että suurilta osin työ on mukavaa. ”Liian negatiivinen puhe voi pitää mahdolliset uudet työntekijät pois alalta”, Henna toteaa.

”Olen esimerkiksi itse ollut joskus sitä mieltä, etten ikinä voisi tehdä vanhustyötä, koska olin saanut siitä työnä niin negatiivisen kuvan. Olin kuullut liikaa aggressiivisista asukkaista ja jatkuvasta kiireestä. En siitä, että työpäivän aikana voi saada kiitosta niin työkavereilta kuin asukkailtakin tai siitä että työn lomassa oppii paljon uutta elämästä”, Henna kertoo.

”Onneksi lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi ja uskalsin hypätä tuntemattomaan. Vanhustyö on tosi antoisaa!”, Henna iloitsee.

”Alaa on varmasti tärkeä kehittää tulevaisuutta ajatellen, kun väestö ikääntyy. On tärkeää, että vanhukset saavat hyvää hoitoa, mutta sen lisäksi on tärkeää, että meillä on hyvinvoivia ja ammattitaitoisia hoitajia heitä hoitamassa, nyt ja tulevaisuudessa.”

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä