“Olemme täällä asukkaita varten“

20.09.2022
Etusivu > Ajankohtaista > “Olemme täällä asukkaita varten“

“Tärkeintä on uskaltaa heittäytyä ja ottaa sellainen asenne, että nyt mennään eikä meinata“, toteaa Outi Kurtti, joka työskentelee ohjaajana Rovaniemellä sijaitsevassa Esperi Koti Kevätportissa.

Kevätportti tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista kodikkaassa ympäristössä 15 kehitysvammaisille sekä erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Arki kodissa on aktiivista ja toiminta suunnitellaan asukkaiden toiveiden pohjalta.

”Kun yksi asukkaistamme ehdotti paljun tuomista kodin pihalle, niin me ohjaajat aloimme heti pohtimaan kuinka mahdollistamme paljukokemuksen jokaiselle asukkaalle – myös niille, jotka ovat pyörätuolissa. Olen sitä mieltä, että asiat on tehty ratkaistavaksi, enkä nähnyt tässäkään mitään ongelmaa. Ei muuta kuin uikkarit päälle ja kahden ohjaajan voimin siirsimme jokaisen halukkaan vuorollaan paljuun”, Outi hymyilee.

Esperi Koti Kevätportin palju.

”Kesän helteillä asukkaat toivoivat myös uimarannalle pääsyä, niin selvitimme tietenkin mistä löytäisimme esteettömän uimarannan. Suuntasimme Alakorkaloon Kemijoen rannalle, joka on Rovaniemen ensimmäinen ja tiettävästi Lapin ainoa esteetön uimaranta.”

”Oli niin ihanaa, kun kaikki asukkaat pääsivät veteen vilvoittelemaan, vaikka olimmekin varmaan koko rannan nähtävyys, kun suihkutuolien kanssa suuntasimme veteen”, Outi naurahtaa.

”Me ohjaajat olemme täällä asukkaita varten ja haluamme mahdollistaa asukkaille heidän näköisen elämän – siksi panostammekin tällaisiin asioihin. Minusta on loistavaa, että Esperi on mahdollistanut meille kodeille myös somen käytön, koska sitä kautta saamme näkyvämmin esille tärkeän työmme. Somen kautta pääsemme kertomaan seuraajillemme, asukkaiden läheisille tai vaikka työnhakijoille, että millaista meidän arki täällä Kevätportissa on ja mistä asukkaat pitävät ja miten täällä nautitaan pienistäkin hetkistä.”

”Meillä on niin mahtava porukka täällä sekä samanlainen huumorintaju, joka kukkii myös asukkaiden kanssa. Kyllä se on meidän tärkein voimavara kaikessa tekemisessä ja toivon, että se välittyy myös somen kautta”, Outi sanoo.

Kurkkaa miltä Kevätportin arki näyttää kodin Facebook-sivuilta.

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä