Omahoitajan roolia korostetaan asukkaan arjessa

30.07.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Omahoitajan roolia korostetaan asukkaan arjessa

Tämä on pieni suuri tarina siitä, miten esperiläiset ammattitaidollaan ja henkilökohtaisella hoitotyöllään parantavat asukkaidemme elämää ja kuntoutumista.

Lähihoitajamme Mari työskentelee Porissa mielenterveyskuntoutujien Palvelukoti Omenapuussa. Kun hänestä hiljattain tuli asukkaamme Juhan omahoitaja, kaikki alkoi kuntoutumissuunnitelman tekemisestä. ”Juha muutti Palvelukoti Omenapuuhun asuttuaan omillaan. Häneltä puuttui motivaatio palveluasumiseen, eikä erakkoluonteinen mies tuntunut löytävän valonpilkahduksia oikein mistään”, kuvailee Mari.

Kuitenkin Marin kanssa jutellessa löytyi yksi asia, joka Juhalle tuntui olevan erityisen tärkeä. Hänelle oli jäänyt äidin puolelta oma mökkisaari Virroilla, jossa hän ei ollut päässyt käymään vuosiin. ”Päivän viettäminen saaressa oli Juhan suuri toive, joka tuntui luovan hänelle luottoa elämään. Yksin hän ei kuitenkaan saareen voisi mennä, eikä oikein ollut ketään, joka tukea tarvitsevan kanssa pystyisi lähtemään”, Mari muistelee keskustelua.

Esperi Koti Omenapuun hoitaja Mari ja asukas Juha.

Silloin Mari lupasi, että retki tehtäisiin yhdessä. Myös Juhan serkun kanssa saatiin sovittua tapaaminen vuosien jälkeen. Käytiin soutelemassa, syötiin eväitä ja nautittiin kesäpäivästä Juhan kauniissa saaressa. ”Retken jälkeen hänen olemuksensa muuttui. Hyödynsimme retkestä myös ajomatkat, joiden aikana puhuimme paljon. Kävimme Virroilla hänen lapsuutensa maisemissa ja serkun tapaaminen oli hänelle äärettömän tärkeää”, Mari kertoo.

Omenapuussa panostetaan omahoitajuuteen ja yksilölliseen hoitotyöhön. Neljä lähihoitajaa Mari mukaan lukien suorittavat myös mielenterveystyön erikoisammattitutkintoa.

”Yksilöllinen hoitotyö vaikuttaa paitsi oman työmme mielekkyyteen, mutta myös asukkaiden kuntoutumiseen. Nykyisin Juha osallistuu aktiivisesti ja mielellään muuhunkin yhteiseen toimintaan ja kuntoutuminen on ottanut harppauksen. Yritämme nyt päästä saareen käymään kerran kesässä”, Mari kertoo.

Esperi Koti Omenapuun asukkaan matka hoitajan kanssa.

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä