Oman ammattitaidon jatkuva kehitys, oppien jakaminen ja asukkaiden ilo vievät arjessa eteenpäin

15.08.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Oman ammattitaidon jatkuva kehitys, oppien jakaminen ja asukkaiden ilo vievät arjessa eteenpäin

Sairaanhoitaja-tiimivastaava Emmi Nieminen sekä geronomi-tiimivastaava Hanna Vakkala näkevät jatkuvan oppimisen tärkeyden arjessa. Molemmat nauttivat tiiminvetäjän monipuolisesta ja vastuullisesta työnkuvasta. Kuinka Emmi ja Hanna päätyivät tiimivastaavan rooliin Esperillä?

“Ikäihmisten parissa tunnen olevani elementissäni, oma itseni”

Kohtaamisista ja työskentelystä ihmisten parissa nauttivan Emmi Niemisen urapolku alkoi lähihoitajana. Luontainen halu kehittyä vei pian Emmiä kohti sairaanhoitajan pätevyyttä. Esperillä Emmi on ollut vuodesta 2018 ja tällä hetkellä hän työskentelee ympärivuorokautista palveluasumista ikääntyneille ja muistisairaille tarjoavassa Hoivakoti Ratinassa sairaanhoitajana ja tiimivastaavana. Emmille on kertynyt myös esihenkilökokemusta sijaistuksien aikana, mikä on ollut jatkuvasta oppimisesta pitävän Emmin mielestä antoisaa.

“Ikäihmisten parissa tunnen olevani elementissäni, oma itseni. Ehdottomasti parasta työssäni ovat päivittäiset kohtaamiset ja asukkaiden jakama elämänkokemus“, Emmi hymyilee. 

Reilun vuoden ajan Esperi-maailmaa katsellut Hanna Vakkala on geronomi ja tiimivastaava niin ikään Hoivakoti Ratinassa. Teini-ikäisen Hannan mummo asui perheen kanssa kotona, jolloin Hannalle tuli ensikosketus hoivatyöhön ikäihmisten parissa. Kutsumus vei Hannan lähihoitajaopintojen pariin ja uran ensimmäiset 10 vuotta hän työskentelikin lähihoitajana. Esperillä Hanna aloitti geronomina ja pian lisävastuuta annettiin tiiminvetäjän roolin myötä. Hanna opiskelee tällä hetkellä myös lähiesimiestyön ammattitutkintoa oppisopimuksella Esperin kautta. 

“Olen tehnyt koko työurani ajan töitä ikäihmisten parissa. Tämä on minun juttuni! Päädyin tuoreena geronomina Esperille ja olen ollut tyytyväinen“, Hanna kertoo. 

Tiimivastaavan monipuolinen arki 

Tiimivastaavan rooli on monipuolistanut molempien työnkuvaa, johon Esperi Hoitokoti Ratinassa saa myös itse vaikuttaa. Esimerkiksi tapahtumien suunnittelu tai vieraiden ja yhteistyökumppaneiden koordinointi on molemmille mieluisaa tekemistä. 

“Arkeeni Esperillä kuuluu perushoitotyön lisäksi omaisyhteistyötä sekä sairaanhoidollisia tehtäviä, lääkehoitoa ja yhteistyötä lääkärin kanssa. Tiimivastaavan rooli on tosiaan monipuolistanut työnkuvaani entisestään“, Emmi kertoo. 

“Geronomina työpäivääni kuuluu myös sosiaalista kuntoutusta, viriketoimintaa ja vierailijayhteistyötä“, Hanna lisää. 

Mielekkäitä kohtaamisia mietittäessä molemmat nostavat erilaiset vierailut sekä asukkaille että työntekijöille ja myös itse vieraille mieluisina aktiviteetteina. 

“Missifinalistien vierailu oli ihana. Meidän asukkaat jakoivat finalisteille elämänohjeita ja sekä asukkaat että finalistit olivat tosi liikuttuneita“, Hanna muistelee. 

“Vieraiden tuoma ilo ja ihana fiilis näkyy pitkään asukkaissa“, Emmi lisää. 

Esperi Hoivakoti Ratina
Missifinalistien vierailu Hoivakoti Rainassa syksyllä 2022.

Esperi Hoivakoti Ratina tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ikääntyneille ja muistisairaille Tampereen keskustan tuntumassa. Kiinnostaako urapolku Esperillä? Katso avoimet paikkamme: ura.esperi.fi 

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä