Onnea kaikille opinnoistaan valmistuneille!

02.06.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Onnea kaikille opinnoistaan valmistuneille!

Hei, olen Linda! Valmistuin juuri vammaisalan ammattitutkinnosta kehitysvamma-alan ohjaajaksi. Maaliskuussa 2022 Omnia ja Esperi aloittivat yhteistyössä uuden vammaisalan ammattitutkinnon oppisopimusmuotoisen koulutuksen. Halusin syventää teoriaosaamista tukemaan työtäni ja työyhteisöni innosti ja kannusti hakemaan tutkintoa suorittamaan. Teoriapuoli oli itselleni uutta, mutta alun hankaluuden jälkeen opiskelu alkoi sujua. Tässä auttoi työpaikalta – esihenkilöiltä ja kollegoilta saatu tuki. Yksikössä oli jo…

Hei, olen Linda! Valmistuin juuri vammaisalan ammattitutkinnosta kehitysvamma-alan ohjaajaksi.

Maaliskuussa 2022 Omnia ja Esperi aloittivat yhteistyössä uuden vammaisalan ammattitutkinnon oppisopimusmuotoisen koulutuksen. Halusin syventää teoriaosaamista tukemaan työtäni ja työyhteisöni innosti ja kannusti hakemaan tutkintoa suorittamaan.

Teoriapuoli oli itselleni uutta, mutta alun hankaluuden jälkeen opiskelu alkoi sujua. Tässä auttoi työpaikalta – esihenkilöiltä ja kollegoilta saatu tuki. Yksikössä oli jo kehitysvamma-alan ammattilaisia, sillä moni Pappilankodissa työskentelevä oli jo suorittanut tämän ammattitutkinnon Sampo-oppilaitoksessa.

Koulutuksesta sai paljon hyödyllistä tietoa ja verkostoiduin muiden Esperin kehitysvammayksiköiden työntekijöiden kanssa. Koulutus kesti reilun vuoden ja esimerkiksi Teams-luentoihin sain osallistua työajalla. Verkossa opiskelu tapahtui Omnian Moodle-alustan kautta, johon oli koottu kaikki oppimateriaali.

Linda Pappilankodista.

Toimin liikuntavastaavana Pappilankodissa. Työhöni liittyen, mutta osana opintoja suunnittelin ja toteutin asukkaillemme “Liikunnan iloa“ projektin, jossa lopputuloksena asukkaille järjestettiin liikuntatuokiot heidän toivomistaan lajeista. Näitä olivat vesijumppa, frisbee, erilaiset sisäjumpat sekä luistelu ja hiihto. Asukkaat osallistuvat todella innokkaasti kaikkeen liikunnalliseen toimintaan, ja liikuntatuokioissa koimme yhdessä liikunnan riemua parhaimmillaan.

Meillä oli luokan kanssa hyvä yhteishenki, tukea sai mahtavalta opettajalta sekä muilta opiskelijoilta mm. Whatsapp-ryhmän kautta. Whatsapp-ryhmä olikin aktiivisessa käytössä ja sieltä sai myös vertaistukea.

Suosittelen lämpimästi tätä ammattitutkintoa kaikille kehitysvammayksiköissä työskenteleville, jotka haluavat vinkkejä, työkaluja ja varmuutta työskentelyyn sekä vahvistaa ammattitaitoaan.

Valmistuttuani sain 414‚¬ stipendin työllisyysrahastolta. Sen voi hakea, kun ehdot täyttyvät. Lisäksi oma työnantajani muisti minua lahjakortilla ja kukilla.

Linda Pappilankodista.

Esperi Pappilankoti tarjoaa asumispalveluita sekä päivätoimintaa aikuisille kehitysvammaisille henkilöille. Kirjoittaja on Pappilankodissa työskentelevä ohjaaja, joka suoritti Esperin ja Omnian oppisopimusmuotoisen vammaisalan tutkinnon. Pappilankodissa jo 6 ohjaajaa on suorittanut kehitysvamma-alan ammattitutkinnon. Heistä kahdella on lisäksi vammaistyön erityisammattitutkinto.

Lue myös: Omnia valitsi Esperin vuoden 2022 parhaaksi oppisopimustyönantajaksi

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä