Pääsiäinen poikkeusoloissa

09.04.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Pääsiäinen poikkeusoloissa

Hoivakoti Sigridissa Siuntiossa pääsiäisen valmistelu on jo käynnissä ja koronatilanteeseen suhtaudutaan vakavasti, mutta rauhallisesti.

Hoivakoti Sigrid on ympärivuorokautista hoivaa tarjoava ikäihmisten yksikkö Siuntiossa, josta löytyy paikka noin 34 asukkaalle. Monia asukkaita vaivaa muistisairaus. Vaikka poikkeusolot mietityttävät myös asukkaita, pääsiäistä yksikössä valmistellaan kuitenkin tutuin menoin ja juhlapyhiä pyritään viettämään mahdollisimman normaaleissa olosuhteissa. Yksikköön on tilattu perinteisiä pääsiäisruokia ja järjestetty mahdollisuus hartaustilaisuuksien seuraamiseen televisiosta vakaumuksellisille asukkaille, koska kirkkoon ei tänä vuonna päästä. Asukkaat kaipaavat kuitenkin ennen kaikkea läsnäoloa ja yhdessä tekemistä liiallisen touhuamisen sijaan. “Parhainta asukkaille on heidän kertomansa mukaan, kun hoitaja ehtii istua alas ja katsoa yhdessä televisiota. Vain olla tasavertaisena heidän kanssaan. Tästä tulee asukkailta eniten kiitosta“, yksikönpäällikkö Kirsi Rusila kertoo.

Yhteydenpitoa videoin

Tapaamiset omaisten kanssa eivät ole olleet mahdollisia ja myös pääsiäisenä yhteydenpito tapahtuu etäyhteyksin. “Jotkut omaiset ovat kurvanneet autolla kodin pihalle ja moikanneet läheisiään lasin takaa“, Kirsi kertoo. Videopuheluin käydyt keskustelut ovat osoittautuneet hyväksi tavaksi pitää yhteyttä läheisiin. Uusilla älypuhelimilla kommunikointi voi tuntua asukkaasta vieraalta, mutta videon välityksellä vuorovaikutus helpottuu. “Muistisairas voi olla puhelimessa ollessaan hiukan hämillään ja ihmetellä, mistä oman läheisen ääni oikein kuuluu, mutta videopuhelussa näköyhteys helpottaa kommunikaatiota puolin ja toisin“, Kirsi kertoo. Omaiset ovat Kirsin mukaan suhtautuneet ymmärtävästi vierailurajoituksiin, vaikka ikävä painaakin erityisesti puolisoaan kaipaavia omaisia. Lohtua ikävään tuo kuitenkin mahdollisuus nähdä oma läheinen videon välityksellä.

Pääsiäisen alla on mahdollisuus muistaa omaa läheistä esimerkiksi kirjein, videopuheluin, soitoin tai kuvaviestillä, vaikka näkemään ei pääsisikään.

Hyvää ja rauhallista pääsiäistä!

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä