Päivätoiminta tarjoaa vanhuksille seuraa ja mieluista tekemistä

29.12.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Päivätoiminta tarjoaa vanhuksille seuraa ja mieluista tekemistä

”Kyllä ikäihminen voi haluta oppia uutta!”

Tyypillinen päivätoiminnan asiakas on omassa kodissaan asuva ikäihminen, jolla saattaa olla muistisairaus, hänen kuntonsa on heikentynyt tai liikkuminen vaikeutunut niin, että päivittäiset askareet eivät suju kuten ennen. Mukaan päivätoimintaan asiakas pääse kunnan ostopalvelu- tai palvelusetelipäätöksellä, tai vaihtoehtoisesti hän voi maksaa palvelusta itse.

Päivätoiminnassa ikäihmisille tarjotaan tavoitteellista ja suunnitelmallista virkistystoimintaa, jotta he selviytyisivät kotioloissa mahdollisimman hyvin ja mahdollisimman pitkään. Päivätoiminnan avulla tuetaan myös omaishoitajien jaksamista.

”Kun uusi asiakas hakeutuu päivätoimintaan, usein syynä on yksinäisyys ja turvattomuuden tunne”, kertoo Päivätoimintakeskus Hoivaonnen toiminnasta vastaava johtaja Auli Hoffström. ”Ohjelmamme on suunniteltu niin, että se ylläpitää asiakkaidemme toimintakykyä, tukee omatoimisuutta ja mahdollistaa erilaista sosiaalista kanssakäymistä. Mietimme ennakkoluulotottomasti toiminnan sisältöä ja olemme sopineet työyhteisössä, etteivät omat olettamukset saa olla esteenä asiakastyön kehittämisessä. Teemme yhdessä ja olemme asiakkaillemme läsnä.”

Seniorikin voi haluta surffata

Hoivaonnessa tehdään suunnitelma erilaisista aktiviteeteista kaksi kertaa vuodessa ja jokaiselle kuukaudelle on oma teemansa. Tästä esimerkkinä syksyllä toteutettu ”seniori surffaa”. Teeman mukaisesti asiakkaiden kanssa tutustuttiin erilaisiin digilaitteisiin ja –palveluihin sekä niiden tuomiin mahdollisuuksiin. "Tutussa ryhmässä oli helppo keskustella digiajan tuomista haasteista, sekä saada toisilta vertaistukea ja toimivia käytänteitä. Osa asiakkaista innostui aiheesta niin paljon, että se hämmästytti myös meitä työntekijöitä. Kyllä ikäihminenkin voi haluta oppia uutta!"

Päivätoiminnassa tarjotaan asiakkaille myös liikuntaa ja ulkoilua, virkistys-ja muisteluhetkiä, aivo-ja aistijumppaa sekä erilaisia kädentaitoja vahvistavia toimintahetkiä. Syksyn teemoja ovat olleet myös eri ruokakulttuurit ja turvallisuusviikko.

”Kun Esperin päivätoiminta oli koronan takia suljettuna, monien asiakkaiden kunto heikkeni, ja osa asiakkaistemme siirtyi pysyvästi asumaan hoivakoteihin. Onneksi nyt syksyllä olemme saaneet olla auki. Tällä hetkellä Hoivaonnessa käydään säännöllisesti ja asiakkaat ovat meille tuttuja”, sanoo Auli Hoffström.

Päivätoiminnan kehittäminen on tärkeää

Helsingissä toimii tällä hetkellä Esperin Päivätoimintakeskus Hoivaonni, jonka kolmessa yksikössä työskentelee 11 työntekijää. Keskustelu neljännen yksikön perustamisesta on avattu.

”Arvelen, että päivätoiminnan merkitys tulee kasvamaan lähivuosina yhtenä tärkeänä tukipalveluna kotona asuvalle ikäihmiselle. Haluamme olla etupainotteisesti mukana kehittämässä päivätoiminnan sisältöä, siis tulevaisuuden päivätoimintaa. Vuonna 2021 toivoisimme tietoisuuden lisäämistä päivätoiminnasta sekä verkostoitumista”.
 

Klikkaa tästä Päivätoimintakeskus Hoivaonnen sivuille ja tutustu sivulla julkaistuihin kodin kuulumisiin.

Jaa artikkeli somessa

Lisätiedot

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä