Paluumuuttaja Heini Vainionpää: ”Palasin, kun tuli niin ikävä omaa tiimiäni”

11.04.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Paluumuuttaja Heini Vainionpää: ”Palasin, kun tuli niin ikävä omaa tiimiäni”

Heini aloitti Esperi Koti Helmessä lähihoitajana vuonna 2017. Pitkä työmatka rupesi mietityttämään, ja hän vaihtoi uuteen työhön lähemmäksi kotiaan vuoden 2022 lopussa. Takaisin Helmeen Heini palasi jo muutaman viikon jälkeen.

Heini Vainionpää on 30-vuotias lähihoitaja. Hän asuu Seinäjoella avopuolison ja Helga-koiransa kanssa.  

”Valmistuin vuonna 2015 Lasten ja nuorten koulutusohjelmasta, ja toivoin löytäväni töitä lasten parissa. Olin työskennellyt Helmessä jo aika monta vuotta, kun minulle tarjoutui mahdollisuus päästä unelmatyöhöni lähellä kotia”, Heini kertoo. ”Tai ainakin niin luulin."

Uudessa työssä Heini huomasi pian, että hän kaipasi Helmen iloisia ihmisiä ja kodin lämmintä ilmapiiriä.  Ei edes se auttanut Heiniä, että hän pääsi viimein tekemään työtä juuri lasten parissa.

”Ei mennyt kuin muutama viikko, kun soitin Helmen yksikönpäällikölle Simolle, ja kysyin, että pääsisinköhän minä takaisin”, Heini nauraa. ”Onneksi paikkaani ei oltu vielä täytetty, ja asia oli sillä selvä."

Helmi on pieni, 20 asukkaan kehitysvammakoti Lapualla. Työssä viihtymisen salaisuus on Heinin mukaan työporukassa, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

”Vaihdon myötä minulle kirkastui, miten tärkeä työporukka on. Meillä on aina hauskaa. Teemme yhdessä asioita, vitsailemme ja nauramme. Hyvä työilmapiiri heijastuu kaikkeen toimintaa ja näkyy asukkaille asti”, Heini kertoo.

Heini ei osaa tarkalleen sanoa, mikä tekee Helmen tiimistä niin mukavan.

”Helmessä meitä työskentelee kolme sekä aamu- että iltavuorossa. Meitä on eri ikäisiä, miehiä ja naisia. Teemme kaikki kaikkea ja omassa vuorossamme vastaamme myös viriketoiminnasta. Ehkä yksi tärkeä, viihtyvyyttä lisäävä tekijä on se, että asioita tehdään yhdessä. Päivän jälkeen kaikilla on hyvä mieli – sekä asukkailla että henkilöstöllä.”

"Myös muut ovat huomanneet kotimme hyvän ilmapiirin ja esimerkiksi palaute läheisiltä on ollut hyvää. Äskettäin kuulin juuri asukkaamme siskolta, kuinka hän iloitsi sisarensa puolesta, joka oli päässyt yhdessä muiden asukkaiden kanssa kauppaan ostamaan pääsiäisherkkuja. Siinä oli sisarusten hymy herkässä."
 

Tutustu Esperi Koti Helmen toimintaan verkkosivuillamme Kodin kuulumisissa tai sosiaalisen median kanavissamme, Instagramissa esperi_helmi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä