Paluumuuttaja Ville Karhu: ”Erittäin positiivinen yllätys”

06.03.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Paluumuuttaja Ville Karhu: ”Erittäin positiivinen yllätys”

Ville Karhu palasi Esperille viime marraskuussa. Samalla hän teki hypyn nuorten palveluista ikäihmisen hoivaan – ja tuli jälleen valituksi työsuojeluvaltuutetuksi. Villen mielestä Esperi on muuttunut hänen poissa ollessaan.

Ville on koulutukseltaan lähihoitaja. Pari vuotta sitten hän oli töissä Esperin Lasten ja perheiden palveluissa ja siirtyi sitten yrityskaupan mukana Alva Hyvinvointi Oy:lle. Viime marraskuussa hän palasi Esperi Hoivakoti Virkkuun, joka on pieni ikäihmisten koti Limingassa. Moni on kysellyt Villeltä, miksi hän oikein palasi takaisin Esperille.

"Oikeastaan halusin vaihtelua. Koin, että reilun vuosikymmenen työrupeama laitosnuorten parissa alkoi uuvuttaa, ja koin että nyt haluan tehdä muuta", Ville kertoo. "Työ ikäihmisten parissa on erilaista, mutta paljon on yhteneväisyyksiäkin. Pohjimmiltaan hoivassa on aina kyse ihmisten välisistä kohtaamisista".

Tällä hetkellä Ville tekee Virkussa pääasiassa yötyötä. "On hienoa, että henkilöstö saa vaikuttaa omiin työvuoroihin. Yötyö sopii minulle elämäntilanteeni takia, sillä perheessämme on pieni lapsi, ja mielelläni vietän aikaa hänen kanssaan päivisin".

"Lisäksi hoivakodissa yövuorot ovat rentoja, kun ei tarvitse pelätä, että asiakkaat karkaavat ikkunasta pihalle", Ville vitsailee ja viittaa aikaisempaan työhönsä.

Positiivinen yllätys

Villen mielestä Esperi on muuttunut hänen poissa ollessaan melkoisesti.

"Esperi on yrityksenä muuttunut aikaisemmasta paljon. On ollut positiivinen yllätys huomata, miten paljon enemmän nyt otetaan huomioon työntekijät ja asukkaat", hän sanoo. "Olen ollut aina töissä yksityisellä, joten en osaa tehdä vertailua kuntaan, mutta tuntuu, että hoivakriisistä oli paljon hyötyä koko alalle".

Esperin työsuojeluvaalit olivat juuri käynnistämässä, kun Ville aloitti uudessa työssään Virkussa Limingassa. Hän päätti asettua ehdolle, ja tuli valituksi Oulun alueelle. Tehtävä on hänelle tuttu, sillä hän toimi työsuojeluvaltuutettuna myös aikaisemmin työskennellessään Esperin Lasten ja perheiden palveluissa, sekä jatkoi valtuutettuna Alva Hyvinvointi Oy:ssä.

"Työsuojeluvaltuutettu on puolueeton asiantuntija ja meidän tehtävänä on edistää fyysistä ja psyykkistä työturvallisuutta", Ville muistuttaa. "Työsuojeluvaltuutettu ei edusta ketään eikä valitse puolta, vaan keskittyy löytämään ratkaisuja esimerkiksi muistuttamalla siitä, mitä laki ja säädökset sanovat".

Villen mielestä sitä paremmin asiat ovat yrityksessä, mitä vähemmän työsuojeluvaltuutetulla on töitä. Tuntuu kuitenkin, että ehkä maailmantilanteestakin johtuen tällä hetkellä ihmisten välillä on paljon ristiriitoja.

"Haluaisin, että ihmiset oppisivat keskustelemaan asioista keskenään, jotta aina ei tarvittaisi välitysmiestä".  

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä