Pinttyneet toimintatavat vaativat ravistelua ja työkulttuurin muutoksen

04.10.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Pinttyneet toimintatavat vaativat ravistelua ja työkulttuurin muutoksen

Kun Anne Alaharju aloitti Jämsässä sijaitsevan hoivakoti Jaatilanrannan yksikönpäällikkönä syksyllä 2021, häntä odotti koti, jossa moni asia oli suoraan sanottuna vinksallaan. ”Syvältä montusta lähdetiin, joka osa-alueella. Oli päivänselviä asioita, jotka eivät toimineet”, Anne tunnustaa. Anne koki, että kodin asiat on laitettava kerralla kuntoon.

Kaksi vuotta myöhemmin Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi seisoo Jaatilanrannan oven takana kukkakimppu kädessään. Anne ja koko kodin henkilöstö palkittiin Esperin kuukauden onnistuja -palkinnolla. Kodin kehitystyö on huomattu ja huomioitu.

Hieno kehitystyö on ollut tiimityön tulosta. Annea ja kodin henkilöstöä ovat tukeneen Annen oma esihenkilö aluepäällikkö Mia Von Bagh ja Esperin tukifunktiot. Kovan työn ja valtaisan kulttuurin muutoksen myötä Anne kuvailee Jaatilanrantaa hyvin eri sanoin kuin lähtötilanteessa.

Jaatilanranta on lämminhenkinen koti, jossa on iloinen ilmapiiri.

”Asukkaat ja henkilökunta huomioivat toisensa ihan eri tavalla. Kodissa keskustellaan ja suunnitellaan yhdessä. Arki ei ole päätöntä huiskimista, vaan sitä kodissa käytävää keskustelua on kiva kuunnella”, Anne kertoo.

Henkilökunta ei ole vaihtunut alkusyksyn 2022 jälkeen, ja uusia hoitajia on saapunut yksikköön. ”Meillä on hyvä työilmapiiri ja yhteishenki, joka auttaa jaksamaan raskaassa työssä. Asiakkaat saavat hyvää hoitoa ja huolenpitoa”, Anne kertoo.

Henkilöstö pohtii asioita oma-aloitteisesti ja on proaktiivinen.  Kodin kehitystyön listalla on ollut aktiviteettien kehittäminen pitkäjänteisesti.

”Olemme tehneet myös hankintoja asukkaita ajatellen, mikä puree heihin”, Anne sanoo. Aktiviteetteina voi olla esimerkiksi erilaisia pelejä, keilausta, keppijumppaa ja muuta kuntoutusta edistävää.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä