Pitää elää ajassa

15.03.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Pitää elää ajassa

Sebastian Knight vastaa projektitoimistosta ja yritysostoista. Hän on Esperin johtoryhmän jäsen – ja on juuri jäänyt vanhempainvapaalle puoleksi vuodeksi. ”Minulle on tärkeää, että työnantaja elää ajassa ja joustaa työntekijöiden elämäntilanteen mukaan”, hän sanoo.

"Minulle oli itsestäänselvyys, että hoidan oman osuuteni lasten hoidosta", Sebastian sanoo. "Vaimollani on oma uransa, ja koen, että on hyvä, että on hyvä jakaa vastuita myös silloin, kun lapset ovat ihan pieniä".

Pelkkä järjestelykysymys

Sebastian aloitti järjestelyt vapaan mahdollistamiseksi heti, kun sai tietää, että lapsi on tuloillaan. Hän oli vanhempainvapaalla myös ensimmäisen lapsen kanssa ja tiesi hieman siitä, mikä häntä odottaa.

"Viimeksi, kun jäin kotiin hoitamaan esikoistamme, alkoi korona. Silloin olin kaikin puolin uuden asian äärellä, ja kuin salamaniskusta katosivat kaikenlaiset tukimuodot, kuten kirjastot, kerhot, uimahallit, kaikki menivät kiinni. Isovanhempiakin piti varjella. Keskityin sitten käytännössä vaunulenkkeilyyn", Sebastian kertoo.

"Poikani ei oikein suostunut nukkumaan kuin liikkuvissa rattaissa, ja niinpä sain kimmokkeen yhdistää lapsen päiväunet ja oman juoksuharrastukseni. Keksin myös ryhtyä keräämään Helsingin katuja ja siitä kehittyi sitten omanlaisensa projekti, jossa näki uusia paikkoja, kunto koheni ja tietenkin tärkeintä eli poika nukkui hyvin."

Nyt tilanne on paljon parempi, kun voi tavata kavereita ja käydä vaikka vauvauinnissa uuden tulokkaan kanssa, kun isoveli on päiväkodissa. 

"Vaunulenkkejäkin on vahvasti ohjelmassa, eihän sisko saa jäädä kakkoseksi kärryttelyssä".

Työnantajan pitää elää ajassa

Työmarkkinoilla kilpaillaan työvoimasta ja hyvistä tekijöistä on pula joka alalla. Sebastianin mielestä työnantaja, joka ei ole valmis joustoihin ja kokee erityisjärjestelyt hankalina, on auttamattomasti vanhanaikainen.

"Minulle on tärkeää, että työnantaja elää ajassa ja joustaa työntekijöiden elämäntilanteen mukaan. Olen itse esihenkilö, ja silloin järjestelemistä on hieman enemmän. Kun lomani alkoi maaliskuussa, koko tiimini oli asian kanssa sinut", Sebastian sanoo.

"Maine hyvänä työnantajana perustuu harvoin vain palkkaan. Juuri joustoilla ja sillä, että työnantaja haluaa aidosti tukea työntekijää arjen eri tilanteissa, on suuri merkitys – ainakin minulle".  "Yhteiskunta perustuu siihen, että meillä kasvaa seuraava sukupolvi. Minä olen valmis tekemään oman osani, ja koen että on reilua, että myös yhteiskunta ja työnantajat tekevät oman osansa."  

Sebastian haluaa kannustaa kaikkia isiä olemaan vapaalla lastensa kanssa – ei vain muutamaa viikkoa vaan ihan kunnolla. Tämän mahdollistaa myös syksyllä voimaan tullut uusi vanhempainvapaita koskeva laki, ns. "6+6+6" -malli.

"Vaikka uusi laki ei vielä koskekaan minua, oma valintani oli selvä. Minulle perhe on ykkönen. Olen iloinen, että minulla on esihenkilö, joka ymmärsi ja tuki päätöstäni. Puoli vuotta on oikeasti tosi lyhyt aika kun on kesäkin välissä", Sebastian kiteyttää.   

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä