Puhutteleva valokuvanäyttely hoivatyöstä Tampereella Kauppakeskus Ratinassa ja TAKK:ssa

31.08.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Puhutteleva valokuvanäyttely hoivatyöstä Tampereella Kauppakeskus Ratinassa ja TAKK:ssa

Kahdeksantoista mustavalkoista henkilökuvaa. Kahdeksantoista koskettavaa elämänmakuista tarinaa hoivatyön iloista ja suruista, hoitajien itsensä kertomana.

Helsingissä, Oulussa, Turussa ja Porissa alkuvuodesta vieraillut ja loistavan vastaanoton saanut näyttely On ilo kohdata sinut saapuu syyskuussa Tampereelle. Ensin näyttely on esillä Kauppakeskus Ratinassa 4.-10.9, jonka jälkeen se siirtyy muun muassa hoiva-alan osaajia kouluttavaan 11.-21.9. TAKK:iin. Näyttelyn takana on Esperi, jossa työskentelee noin 6 400 hoiva-alan ammattilaista.

Valokuvaaja Kaisa Löyskä on taltioinut mieleenpainuviin valokuviin hoivatyön monet kasvot. Näyttelyn tavoitteena on osaltaan nostaa hoiva-alan kiinnostavuutta – kuitenkaan sitä kaunistelematta. Aidoissa tarinoissa on läsnä kohtaamisen kauneus, luopumisen haikeus, onnistumisen riemu, arjen hetkien herkkyys ja arjen todellisuus. Elämän koko kirjo kaikkine tunteineen.

”Näyttely vahvistaa opiskelijoiden ammatti-identiteettiä”

Kiitos ja kunnioitus hoitajia kohtaan on ollut monen näyttelyn nähneen päällimmäinen tunne.

”Näyttely teki alan opiskelijoihin vaikutuksen Turussa. Kävimme monia hyviä silmiä avaavia keskusteluja ja tulipa sähköpostiini tapahtuman jälkeen jo pyyntöjä työhaastatteluunkin”, hoivakoti Herttuankulman johtaja Aire Kapanen muistelee Turun ammatti-instituutissa järjestettyä opiskelijatapahtumaa toukokuulta. Samansisältöinen tapahtuma järjestetään myös TAKK:ssa 12.9.

”On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttely nostaa valokeilaan hoiva-alan työn antoisuuden ja monipuolisuuden. Työssä keskeistä ovat kohtaamiset, ollaan ihmisenä ihmiselle. Olemme täällä TAKK:ssa innoissamme tulevasta näyttelystä: kaikki alan veto- ja pitovoiman kasvattaminen on tärkeää tässä ajassa”, toteaa TAKK:n yrityspalvelupäällikkö Kati Kauranen.

TAKK kouluttaa muun muassa hoiva-avustajia ja lähihoitajia.

”Opiskelijamme ovat aikuisia, monet alanvaihtajia, joille alan hyvä työllistävyys on tärkeää. Opiskelijoita motivoi myös oman työn vaikuttavuus, arjessa auttamisen suuri merkitys ja mahdollisuus tehdä työtä omalla persoonalla. Parhaimmillaan näyttely vahvistaa opiskelijoiden ammatti-identiteettiä ja avaa uusia näkökulmia hoivatyöhön”, Kauranen jatkaa.  

On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttely hoivatyöntekijöistä Tampereella Kauppakeskus Ratinassa, 4.-10.9. ja TAKK:ssa 11.-20.9. Vapaa pääsy. Kaisa Löyskän tekemät haastattelut on koonnut tarinoiksi Esperin viestintäpäällikkö Kaisu Lehtomaa-Digha.

Lue lisää näyttelystä täältä: https://www.esperi.fi/ilo-kohdata-sinut-valokuvanayttely

Tampereen näyttelyn Facebook-tapahtuman löydät täältä.

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä