Rakasta työtä jaksaa eläkkeelläkin

13.08.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Rakasta työtä jaksaa eläkkeelläkin

Marja-Liisa Paljakan työt eivät loppuneet eläkkeeseen ja hän työskentelee tällä hetkellä Keski-Suomessa sijaitsevassa Hoivakoti Soivakassa hoiva-avustajana.

Monet pohtivat eläkkeelle siirtyessään elämänsä uudelleen rytmittämistä. Vaikka uusi elämänvaihe tuo mukanaan paljon uusia mahdollisuuksia, monet kaipaavat edelleen merkityksellisen työn pariin. Erityisesti kaipuu vanhaan työhön voi kolkutella mielessä, jos töiden tekemiseen riittäisi vielä isosti aikaa ja energiaa. Hoiva-alalla puolestaan on kysyntää ammattitaitoisille työntekijöille, joilla on pitkä kokemus ihmissuhdetyöstä.

Esperi Hoivakoti Soivakassa työskentelevällä Marja-Liisa Paljakalla intoa keikkailuun löytyi vielä eläköitymisen jälkeen. “Olen koulutukseltani lähihoitaja ja teen nyt hoiva-avustajan töitä. Olen ollut Esperillä töissä kaksi vuotta. Aiemmin tein töitä kunnalle eli muun muassa kotihoito sekä lastenhoitohommat ovat tätä kautta erittäin tuttuja“, Marja-Liisa kertoo.

Hyvä esimies tukena

Esperillä työskentelee tällä hetkellä 31 yli 68-vuotiasta hoivatyöntekijää. Lisätienestin lisäksi työn tekoon motivoi auttamisenhalu. “Asukkaiden monipuolinen elämänhistoria iloineen sekä suruineen tulee työssä näkyväksi ja tämän todistaminen onkin työn palkitsevia puolia“, Marja-Liisa kertoo. Pienessä kunnassa työskennellessä asukkaat oppii tuntemaan paremmin, mitä Marja-Liisa pitää työn suolana. “Koen, että empaattisuus ja elämän arvostaminen ovat tärkeitä ominaisuuksia tässä työssä. Painetta pitää pystyä myös sietämään“, Marja-Liisa pohtii.

Mikäli keikkailu eläkkeellä on toiveissa, tämän suunnittelussa auttaa erityisesti hyvän esimiehen tuki. “Päädyin tekemään keikkaa Hoivakoti Soivakkaan esimieheni Päivi Pitkon pyynnöstä eläköitymisen jälkeen. Hän on ehdottomasti johtajien parhaimmistoa“, Marja-Liisa toteaa.

Hoiva-ala otollinen monenlaisille urapoluille

Esperi haluaa tarjota työskentelymahdollisuuksia joustavasti erilaisissa elämäntilanteissa esimerkiksi eläköitymisen jälkeen.

“Kokeneet työntekijät tuovat yksiköihimme valtavasti tieto-taitoa, osaamista ja esimerkillään todistavat alan vetovoimaisuutta. Tiimin jäseninä uudet alalla vasta työtään aloittelevat saavat näistä konkareista valtavasti arvokasta hiljaistakin tietoa“, toteaa Esperin työhyvinvointipäällikkö Jonna Ratilainen.

Esperi haluaa tukea ihmisten mahdollisuutta työskennellä heille sopivalla tavalla ja halutessaan jatkaa työskentelyä myös eläkkeellä, mikäli intoa vielä piisaa.

“Mahdollisesta halukkuudesta työskennellä vielä eläkkeellä voi keskustella esimerkiksi kehityskeskusteluissa työsuhteen aikana tai myöhemmin itselle sopivalla hetkellä. Työskentely voi jatkua tutussa kotiyksikössä tai työntekijä voi halutessaan tutustua myös muihin yksiköihin, joita Esperillä on tarjolla“, Jonna Ratilainen lisää.

Mikäli keikkailu Esperin hoivakodeissa kiinnostaa, voit lukea lisää avoimista työpaikoistamme täältä.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä