Sosiaalipalvelualan neuvottelutulos vahvistettu – pitkällä sopimuskaudella suuret palkankorotukset

14.06.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Sosiaalipalvelualan neuvottelutulos vahvistettu – pitkällä sopimuskaudella suuret palkankorotukset

Yksityisen sosiaalipalvelualan TES-osapuolet ovat 13.6.2023 vahvistaneet saavutetun neuvottelutuloksen. Neuvottelussa sovittuja palkankorotuksia sovelletaan Esperillä koko henkilöstöön.

Yksityisen sosiaalipalvelualan TES-osapuolet Hyvinvointiala HALI ry, Sote ry (SuPer, Tehy, ERTO), JHL, Talentia ja Salli (Jyty, PRO, STHL) ovat 13.6.2023 hallinnoissaan vahvistaneet 8.6.2023 saavutetun neuvotteluratkaisun yli 72 000 työntekijän toimialalle.

Yhteensä 2 vuoden ja 8 kuukauden sopimuskauden palkankorotusten kumulatiivinen taso on 13,52 %. Kumulatiivisuus kertoo palkankorotusten kokonaisnousun sopimuskauden alusta sopimuskauden loppuun. Lähihoitajilla ja tätä koulutetummilla ammattiryhmillä, joihin kuuluu valtaosa henkilöstöämme, palkat nousevat enemmän. Heillä vähimmäispalkkojen nousu on keskimäärin 14,6 %. 

Yleiskorotus ja kertaerä on päätetty Esperillä maksaa myös niille työntekijöille, jotka eivät kuulu työehtosopimuksen piiriin. 

”Haluamme antaa yleiskorotuksen myös niille työntekijöille, jotka eivät kuulu TES:n piiriin. Tämä on mielestämme reilua ja kuvastaa hyvin Esperin arvoja”, toteaa toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi.

Uusi työehtosopimus on voimassa 1.5.2023 – 31.12.2025. Ensimmäiset palkankorotukset ovat syyskuussa.

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä