Stefan Wentjärvi: Ei siksi, että on pakko tai laki vaatii – vaan aidosta välittämisen halusta

15.12.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Stefan Wentjärvi: Ei siksi, että on pakko tai laki vaatii – vaan aidosta välittämisen halusta

Vuoteen 2021 on mahtunut enimmäkseen iloa – mutta myös vähän huolta. Blogissaan toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi tekee yhteenvetoa kuluneesta vuodesta. 

Kulunutta vuotta ei voi tiivistää mainitsematta koronaa, sitä pientä pirullista virusta, joka on saanut koko maailman sekaisin. Olen erittäin kiitollinen siitä, että asun Pohjoismaissa, joissa terveydenhuolto toimii, ja joissa otamme vastuuta ja autamme toisiamme. Minä, kuten monet muutkin, olemme laittaneet paljon toivoa rokotteisiin. Minulle rokote merkitsi sitä, että sain jälleen tavata vakavaan sairauteen sairastuneen lähisukulaiseni, jota en ollut voinut tavata koronarajoitusten vuoksi koko pandemian aikana.  

Nyt, kun korona on taas alkanut levitä, etsitään syntipukkia: kenen vika se on! Syyllisten etsiminen ei kuitenkaan ole koskaan osoittautunut hyväksi tavaksi ratkaista ongelmaa. Sen sijaan meidän pitää jatkaa itsemme ja lähimmäistemme suojelemista rokottautumalla ja suojautumalla. Ei siksi, että on pakko tai laki vaatii – vaan siksi, että se on vastuullista. 

Olen äärimmäisen ylpeä kaikista Esperillä työskentelevistä, sillä tiedän, että jokainen työntekijämme tekee kaikkensa, jotta omaisten ei tarvitsisi olla öisin hereillä ja kantaa huolta läheistensä voinnista. Vaikka asia ei olekaan yleisesti tiedossa, Esperi on osallistunut aktiivisesti koronan torjuntaan vuoden 2021 aikana: Esperin terveydenhuollon henkilöstöpalvelut on vastannut merkittävästä osasta pääkaupunkiseudun asukkaiden rokotuksia. Voimme siis ylpeänä todeta, että olemme vaikuttaneet siihen, että koronasairaudet ja koronakuolemat ovat vähentyneet ja yhteiskuntaa on voitu avata.

Vuosi 2021 jää historiaan myös aktiivisen ilmastokeskustelun takia. Ilmasto ja luonnon kestävyys ei ole asia, joka voidaan jättää oman onnensa nojaan. Vastuu luonnosta ei myöskään ole yksittäisellä sukupolvella, vaan yhtä lailla nykyisillä kuin tulevillakin sukupolvilla.

Vastuullinen toiminta on meille Esperissä tärkeä asia, mutta yhdessä voisimme tehdä vielä paljon enemmän. Nuoret kokevat ilmastoahdistusta, ja näemme mielenterveysongelmien lisääntyvän yhteiskunnassa. Niiltä emme voi sulkea silmiämme, sillä tarvitsemme kaikkia nuoriamme työelämässä. Jokaisen meistä – ja jokaisen yrityksen –  tulee tehdä ilmastotekoja. Siksi on aika meidänkin suunnitella kunnianhimoinen pitkän aikavälin ympäristötavoite! Ei siksi, että on pakko tai laki vaatii – vaan siksi, että se on vastuullista.

Esperi on kehittynyt ja edistynyt huimasti kuluneen vuoden aikana. Olemme käynnistäneet uuden strategian, määritelleet yhteiset arvomme, ottaneet käyttöön hoito- ja liiketoimintafilosofiat ja rekrytoineet 1 500 uutta, vakituista työntekijää. Olemme myös onnistuneet vakauttamaan taloutemme, hankkineet uusia asiakkaita ja perustaneet uusia yksiköitä. Myös asiakastyytyväisyys, henkilöstön tyytyväisyys ja yrityksen maine ovat kehittyneet tasaisesti oikeaan suuntaan. Tästä kaikesta haluan lausua suuret kiitokset kaikille esperiläisille. Tämä on teidän ansiotanne!

Tiedän, että uusi vuosi tuo tullessaan myös uusia haasteita. Suurin haaste on houkutella uusia työntekijäitä hoiva-alalle – sekä säilyttää alalla nykyiset. Hoiva-alan – ehkä osin perusteetonkin –  huono maine tekee sen, että kilpailemme jatkuvasti muiden työvoimavaltaisten toimialojen kanssa. Kaksi yleisintä väärinkäsitystä on, että asukkaiden hoito olisi pääsääntöisesti huonolaatuista, tai että kodeissamme olisi liian vähän työntekijöitä. Omalta osaltani voin todeta, että en ole koskaan nähnyt näin paljon osaamista lisääviä toimenpiteitä ja aitoa sitoutumista laadukkaaseen toimintaan kuin Esperillä nyt.

Lisäksi vuonna 2023 mitoituslain muutosten myötä ikäihmisten palveluissa on henkilöstöä asukasta kohden lähes kaksi kertaa enemmän kuin neljä vuotta aiemmin vuonna 2019. Tämä ei pelkästään varmista enemmän aikaa asukkaalle, vaan luo perustan myös hyvälle työpaikalle. Jotta tämä tavoite toteutuisi, tarvitsemme lisää koulutettua hoitohenkilöstöä sekä Suomesta että ulkomailta. Työskentelemme aktiivisesti kaikilla rintamilla vastataksemme työvoimapulaan!

Mitkä sitten ovat toiveeni uudelle vuodelle 2022? Toivon terveyttä kaikille läheisilleni, paljon uusia työkavereita omistautuneille työntekijöillemme Esperissä sekä rahaa uusille hyvinvointialueille, jotta siellä olisi varaa järjestää laadukkaita palveluita. Ei siksi, että on pakko tai laki vaatii – eikä edes siksi että se on vastuullista – vaan aidosta välittämisen halusta! 

Stefan Wentjärvi
Toimitusjohtaja

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä