Suhtautuminen vanhemmuuteen on Esperillä esimerkillistä

10.11.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Suhtautuminen vanhemmuuteen on Esperillä esimerkillistä

Työsuojeluvaltuutettu Rami Hansenilla on monta roolia. Hän kertoo olevansa ylpeä isä, liittoaktiivi ja esperiläinen jo 15 vuoden takaa.

Kun Ramista tuli isä viisikymppisenä, hänen elämänsä muuttui täysin. Alku oli rankka, ja tuoreet vanhemmat viettivät ensimmäiset päivät teho-osastolla yhdessä tulokkaan kanssa. Nyt esikoinen jo kävelee, on päiväkodissa ja voi hyvin.

”Olen hyvin väsynyt, mutta hyvin onnellinen isä. Minulla on aivan ihana pieni lapsi, jota pidämme sylissä ihan liikaa. Ainakin näin sanottiin päiväkodissa”, Rami nauraa.

”Minulle joka päivä on isänpäivä. Ehkä kuitenkin marraskuun toisena sunnuntaina, isänpäivänä, saan vielä kortin, joka luultavasti itkettää, kuten viime vuonnakin”, hän sanoo.

Ramille isänpäivässä ei ole kyse hienoista lahjoista. ”Isänpäivässä ei ole kysymys siitä, minkälaisia lahjoja saa”, hän sanoo. ”Minulle tärkeintä on yhdessäolo, ja arvelen, että vietämme isänpäivän kolmisin kotona arkisissa merkeissä”.

Ramin omat muistot lapsuuden isänpäivistä ovat perinteisiä. ”Teimme iskälle kortin, ja viikkorahoista me lapset ostimme jonkun pikkulahjankin. Hyviä muistoja niistä jäi”, Rami kertoo. ”Kirjankauppaan menen tänäkin vuonna ja emmeköhän juo kahvit jälleen yhdessä vaarin kanssa”, hän lisää.

Juhlapäivät voivat olla myös kaihoisia juhlia

Rami työskentelee työsuojeluvaltuutettuna ja luottamusmiehenä. Tehtävää on paljon, mutta hänelle on ollut tärkeää jatkaa myös ohjaajana Esperi Koti Rantakalliossa. Vuoroja kertyy muutama kuukaudessa. Rantakallio on mielenterveyskuntoutujien koti Tampereella. Asukkaita kodissa on 28. Rami on ollut kodissa töissä vuodesta 2008.

”Mielenterveyspalveluissa juhlapäivät ovat usein kaihoisia juhlia. Isänpäivää vietetään, tottakai, mutta juhlaan liittyy monesti surullinen pohjavire. Lähiomaiset eivät käy, ja lapset eivät pidä yhteyttä. Kodin henkilöstön kanssa juodaan kyllä kakkukahvit yhdessä ja henkilöstö hankkii merkkipäiväänsä viettäville kukat”, Rami kertoo.

Rami kertoo, että kun hänen esikoisensa syntyi, hän oli välillä todella väsynyt.

”Muistan kerran, kun tulin töihin, niin esihenkilöni Rantakallion yksikönpäällikkö Sanna patisti minut samantien nukkumaan kodin sohvalle. En vastustellut, sillä univajetta oli kertynyt melkoisesti”.

”Suhtautuminen vanhemmuuteen on Esperillä kyllä esimerkillistä. Tukea tuoreelle isälle on sadellut monelta taholta. Erityisen kiitollinen olen Sannalle ja kaikille Rantakalliossa. Olette suurenmoisia”, Rami sanoo kiitollisena.

Hyvää isänpäivää kaikille isille!

Lue myös toinen vanhemmuudesta kertova tarinamme: Pitää elää ajassa

 

Lisätiedot

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä