Suvi loikkasi epävarmassa työtilanteessa vakituiseksi lähihoitajaksi Esperille – “Nyt voin ennakoida työvuoroni ja tiedän, milloin palkka tulee tilille“

26.12.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Suvi loikkasi epävarmassa työtilanteessa vakituiseksi lähihoitajaksi Esperille – “Nyt voin ennakoida työvuoroni ja tiedän, milloin palkka tulee tilille“

Kolmekymppinen lähihoitaja Suvi Naumanen yritti useamman vuoden ajan sovittaa perhe-elämäänsä kuormittavaan ja repaleiseen kotihoidon työhön nollatuntisopimuksella. Esperille hän vaihtoi vakituisen työn perässä ikäihmisten Hoivakoti Fionaan Kokkolaan. Jo ensimmäiset työviikot Esperillä ovat osoittaneet hänelle, että työpaikan vaihto oli onnistunut valinta.

Ennen Esperille tuloaan Suvi työskenteli lähihoitajana kotihoitoa tarjoavassa yrityksessä nollatuntisopimuksella. Täysien työtuntien ja siten myös riittävän palkan saaminen vaati Suvilta erityistä oma-aloitteisuutta työvuorojen vastaanottamisessa.

Pahimmillaan Suvin työpäivä saattoi koostua useammasta pätkävuorosta. Aamulla Suvi kiersi asiakkaiden luona muutaman tunnin ja välissä hänet ohjattiin kotiin palkatta. Illalla hänen tuli palata uudestaan asiakkaiden luo, jolloin työvuorot kestivät reilusti yön puolelle.

Perheen neljän lapsen hoidon, puolison vuorotyön ja arjen menojen yhteensovittamisesta kehkeytyi Suvin repaleisen työn vuoksi kinkkistä palapelin kasaamista. Jatkuva työvuorolistan jännittäminen alkoi tuntua kuormittavalta, ja Suvin jaksaminen oli nopeasti kortilla.

“Silloin päätin, että tähän täytyy tulla muutos. Haluaisin löytää säännöllisen ja vakituisen työn, jossa olisi pysyvyyttä ja luotettava palkanmaksu“, Suvi kertoo.

Vakituinen ja säännöllinen työ lähihoitajana Esperillä houkutti Suvia vaihtamaan työpaikkaa

Sattumalta Suvin ystävä tiedusteli Suvilta, kiinnostaisiko tätä vakituinen lähihoitajan työ Esperin ikäihmisten hoivakoti Fionassa. Suvin ystävä oli itse aloittanut hoitajana Fionassa muutamaa kuukautta aiemmin ja ollut tyytyväinen työpaikkaansa.

Fionassa Suvi saisi työhönsä lisää ennakoitavuutta, kuten tutut asukkaat ja työkaverit, etukäteen sovitut työvuorot ja luotettavan palkanmaksun. Se mahdollistaisi arjen sujuvuuden monin verroin helpommin.

“Olen ollut tosi tyytyväinen, että uskaltauduin vaihtamaan työpaikkaa Esperille. Nyt voin ennakoida työvuoroni ja tiedän, milloin palkka tulee tilille ja minkä suuruisena.“

Suvi päätti ottaa yhteyttä Fionan yksikönpäällikköön Kirsi Nisulaan. Työhaastattelu järjestyi nopeasti ja jo työhaastattelussa Suvi koki löytäneensä tilaisuutensa tulleen.

“Näin Esperillä tosi hyvää joustavuutta. Esimerkiksi työhaastattelussa kerroin Kirsille mieheni vuorotyöstä ja Kirsille se ei ollut ongelma, kunhan voin tehdä kaksivuorotyötä. Kun tietäisin hyvissä ajoin työvuorot ja vapaapäivät, vuorotyö onnistuisi kyllä“, Suvi sanoo.

Niinpä Suvi ja Kirsi rustasivat nimet työsopimukseen jo haastattelun päätteeksi.

“Olen tosi tyytyväinen, että uskaltauduin vaihtamaan työpaikkaa Esperille“

Suvilla on nyt takana muutamia viikkoja lähihoitajana Fionassa. Vaikka hyppy uuteen työhön jännitti, Suvi uskoo odotustensa täyttyvän.

“Olen ollut tosi tyytyväinen, että uskaltauduin vaihtamaan työpaikkaa Esperille. Nyt voin ennakoida työvuoroni ja tiedän, milloin palkka tulee tilille ja minkä suuruisena. Se on selkeyttänyt perheemme arkea“, Suvi kiittelee.

“On hirveän ymmärrettävää jäädä tuttuun ja turvalliseen työpaikkaan, vaikka uutta kohti kulkeminen voisi tuoda elämään jotakin parempaa.“

Myös lapsille ja puolisolle Suvin työpaikanvaihdos on ollut mieluinen muutos. Lasten kuskaaminen yleisurheilukouluun ja muihin arjen menoihin on helpottunut. Nyt Suville jää aikaa ja energiaa esimerkiksi koko perheen yhteisille metsäretkille.

“Vaikka aiemmassakin työssä sain joskus vapaata, minulla kului aina yksi päivä lepäämiseen. Nyt työpaikkaa vaihdettuani koen olevani jälleen oma itseni, enkä vain koko ajan väsynyt. Jaksan touhuta lasten kanssa uudenlaisella innolla“, Suvi kuvailee eroa entiseen tilanteeseen.

Mitä suuria muutoksia etukäteen jännittänyt Suvi sanoisi itselleen nyt?

“On hirveän ymmärrettävää jäädä tuttuun ja turvalliseen työpaikkaan, vaikka uutta kohti kulkeminen voisi tuoda elämään jotakin parempaa. Jos kuitenkin oma toistuva tunteesi työpaikalla on, että tässä ei mene kaikki oikein, lähde rohkeasti avaamaan uusia ovia. Ei kannata haaskata aikaa työpaikassa, joka ei tunnu hyvältä“, hän kiteyttää.

Lue lisää:

Katso avoimet työpaikkamme lähihoitajille >>

Miten hyvä johtaminen näkyy hoitajan työssä? >>

Hoitoalan ammattilaisen vinkit hoitotyössä jaksamiseen >>

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä