Tarjoamalla työmatkaedun vähennämme ympäristön kuormitusta

01.07.2024
Etusivu > Ajankohtaista > Tarjoamalla työmatkaedun vähennämme ympäristön kuormitusta

Esperi toteuttaa henkilöstönsä toiveen ja ottaa käyttöön työmatkaedun 1.7.2024 alkaen. Etu tukee uutta ympäristöohjelmaamme ja vastuullisuustavoitettamme: leikkaamme hiilidioksidipäästöistämme 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Esperi tarjoaa monipuolisia henkilöstöetuja työntekijöilleen. Heinäkuun alusta käyttöön tuleva työmatkaetu mahdollistaa edullisemman matkustamisen joukkoliikenteessä.  

”Työmatkustamisesta syntyvät päästöt ovat osa yrityksen hiilijalanjälkeä. Esperin hiilijalanjäljestä noin 11 % tulee henkilöstön työmatkaliikenteestä. Käyttämällä joukkoliikennettä jokainen voi omalta osaltaan vähentää ympäristön kuormitusta”, sanoo vastuullisuusasioista vastaava kiinteistö- ja ympäristöjohtaja Tomi Rosqvist.

Etu on tarkoitettu kaikille Esperin vakituisille ja määräaikaisille työntekijöille ja se on kaikkien edun piirissä olevien käytettävissä automaattisesti. Edun avulla voi myös ladata paikallisliikenteen matkakortin esim. R-kioskeilla ja HSL:n toimipisteissä.

Etua voi käyttää 750 e edestä kalenterivuoden aikana. Vaikka etu on tarkoitettu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin, sitä ei ole rajoitettu aikaan tai paikkaan. Työntekijän taloudellinen hyöty konkretisoituu veroprosentin muodossa. Työmatkaedun säästö syntyy, kun etua käyttävän veroprosentti pienenee ja hän maksaa vähemmän tuloveroa. 

 ”Toteutamme työmatkaedun henkilöstömme aloitteesta.  Etu hyödyttää omaa henkilöstöämme ja ympäristöämme. Joukkoliikenteen käyttäminen on yksityisautoiluun verrattuna ekologisempaa, ja lisäksi se tutkitusti lisää päivittäin otettavien askelten määrää. Tämän edun toteuttaminen on meille oikein mieluista”, sanoo henkilöstöjohtaja Turo Turja.

Tutustu Vastuullisuusraporttiimme 2023.

Kuva: https://www.vrgroup.fi/fi/vrgroup/info/kuvapankki/  

Lisätiedot

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Jaa artikkeli somessa

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä