Terapiakoira Severi tuo iloa asukkaille ja henkilökunnalle

08.07.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Terapiakoira Severi tuo iloa asukkaille ja henkilökunnalle

Esperi Koti Ahomansikassa vierailee viikoittain koiravieras Severi, jonka rauhallinen luonne on valloittanut niin Ahomansikan asiakkaat, omaiset kuin henkilökunnan.

Esperi Koti Ahomansikka on Espoossa sijaitseva kehitysvammapuolen asumispalveluyksikkö, jossa on tällä hetkellä 22 tehostetun asumisen paikkaa sekä 17 rivitaloasuntoa. Ahomansikan yksikönpäällikkö Riikka Koistinen on työskennellyt yksikössä viime syksystä. Mukanaan Ahomansikkaan Riikka toi myös säännöllisiä visiittejä tekevän isovillakoira Severin, joka osallistuu asukkaiden arkeen omalla rauhallisella tyylillään. “Kävimme Severin kanssa noin kolme vuotta sitten tukikoirakoulutuksen. Severin luonne sopii loistavasti tämän kaltaiseen työhön ja hän tuo mukanaan paljon iloa sekä asukkaille että työntekijöille“, Riikka kertoo.

Tukena tunteiden sanoittamisessa

Severi viettää aikaansa melko vapaasti yksikössä ja asukkaat osallistuvat koiran hoitoon muun muassa täyttämällä koiran vesikuppia ja antamalla sille herkkuja. Erityisesti koiran ulkoilutus on joillekin asiakkaille tärkeä hetki. Televisiota katsellessa Severi pitää seuraa asukkailla ja toisinaan koiran voi löytää toimiston lattialta nokosilta. “Toisinaan asukkailla on yksinäisyyden tunteita ja ahdistusta. Siinä kohtaan, jos hoitaja menee juttelemaan yhdessä Severin kanssa, voi asukas tuntea olonsa helpottuvan koiraa silitellessään ja avautuminen tunteista on helpompaa“, Riikka tuo esiin.

Kaikkien ystävä

“Kaikkien kanssa on keskusteltu, onko koiran läsnäolo yksikössä jokaiselle sopiva asia“, Riikka kertoo. Riikka kertoo ottavansa koiran mielellään mukaan töihin eikä Severi ole poukkoilevaa tyyppiä. Koiran läsnäolo on tuonut asukkaille iloa nyt myös koronaepidemian aikana, kun vierailukielto on ollut voimassa kaikissa Esperin yksiköissä. Jopa ne asiakkaat, jotka ovat aikaisemmin pelänneet tai eivät ole pitäneet koirista, tiedustelevat milloin Severi saapuu taas yksikköön.

”Voisi melkein todeta, että Severi on oikea sydäntenvaltaaja”, Riikka luonnehtii.

Kuva: Leila Nieminen

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä