Terveisiä valtakunnallisilta lastensuojelu­päiviltä

26.09.2017
Etusivu > Ajankohtaista > Terveisiä valtakunnallisilta lastensuojelu­päiviltä

Lastensuojelupäivät on Lastensuojelun Keskusliiton järjestämä kaksipäiväinen koulutustapahtuma, joka kokoaa yhteen yli 1 000 lastensuojelun parissa työskentelevää ihmistä ympäri Suomen. Esperin lasten ja perheiden ammattilaiset ovat mukana päivillä kertomassa lastensuojelun sijais-, avo- ja jälkihuollon palveluista, jonka päämääränä on tuottaa laadukasta ja vaikuttavaa palvelua lapsille, nuorille ja perheille. 

Lastensuojelupäivät on Lastensuojelun Keskusliiton järjestämä kaksipäiväinen koulutustapahtuma. Jo 53. kertaa järjestettävät Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® kokoavat yhteen yli 1 000 lastensuojelun parissa työskentelevää ihmistä ympäri Suomen.

Tapahtuman aikana käsitellään lasten suojelun sekä lapsi- ja perhepolitiikan ajankohtaisia kysymyksiä monista eri näkökulmista ja keskustelun aiheina on muun muassa digitalisaatio, vanhemmus, moniammatillinen yhteistyö sekä johtaminen. 

Teemana ylisukupolvinen hyvinvointi 

Useissa tutkimuksissa on osoitettu perhetaustan olevan yhteydessä ihmisen myöhempään hyvinvointiin. Lapsuuden perheen elämää kuormittavilla tekijöillä voi pahimmillaan olla hyvin kauaskantoisia seurauksia, mutta on myös tunnistettu useita tekijöitä, jotka voivat suojata näiden ongelmien siirtymiseltä seuraaville sukupolville.

Vanhempien ongelmat eivät automaattisesti määrää lasten myöhempää hyvinvointia. Vaikka lapsuuden elinolot ovat voimakkaasti yhteydessä myöhempien elämänvaiheiden hyvinvointiin, tutkimustulokset eivät tue käsitystä siitä, että ihmisen hyvinvointi määräytyisi ennalta lapsuuden olosuhteiden perusteella.

Ylisukupolvisuuden katkaisemisessa ratkaisevaa on vanhemmuuden ja lasten pärjäämisen tukeminen.

Lähde: THL

Esperin ammattilaiset mukana

Esperin lasten ja perheiden ammattilaiset ovat mukana päivillä kertomassa lastensuojelun sijais-, avo- ja jälkihuollon palveluista, jonka päämääränä on tuottaa laadukasta ja vaikuttavaa palvelua lapsille, nuorille ja perheille. Osastolla vierailleiden kesken arvottiin shampanjapullo, jonka voitti Marjaana Oja Lohjalta. Onnea voittajalle!

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät järjestetään yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kanssa.

 

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä