Tunteita herättävä valokuvanäyttely hoivatyöstä Jyväskylässä

23.09.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Tunteita herättävä valokuvanäyttely hoivatyöstä Jyväskylässä

Kahdeksantoista mustavalkoista henkilökuvaa. Kahdeksantoista koskettavaa elämänmakuista tarinaa hoivatyön iloista ja suruista, hoitajien itsensä kertomana.

Helsingissä, Oulussa, Turussa, Porissa ja Tampereella kuluneena vuonna vieraillut ja loistavan vastaanoton saanut näyttely On ilo kohdata sinut saapuu 25. syyskuuta Jyväskylään. Näyttely on esillä Kauppakeskus Sepässä 25.-1.10. Näyttelyn takana on Esperi, jossa työskentelee noin 6 400 hoiva-alan ammattilaista.

”Asukkaiden huoneissa olevissa valokuvissa ovat heidän rakkaimpansa ja kuvista välittyy heille tärkeitä hetkiä ja muistoja.  Ehkä hyvä oppi elämässä on se, että tekee sen, mitä pitää tehdä oikeaan aikaan. Elämä on arvaamatonta. Voi olla, että myöhemmin elämässä on levättävä ja muut huolehtivat silloin sinusta, ja voit antaa sen vain tapahtua.” – Hakeem

Valokuvaaja Kaisa Löyskä on taltioinut mieleenpainuviin valokuviin hoivatyön monet kasvot. Näyttelyn tavoitteena on osaltaan nostaa hoiva-alan kiinnostavuutta – kuitenkaan sitä kaunistelematta. Aidoissa tarinoissa on läsnä kohtaamisen kauneus, luopumisen haikeus, onnistumisen riemu, arjen hetkien herkkyys ja arjen todellisuus. Elämän koko kirjo kaikkine tunteineen.

”Heidän koko elämänsä tapahtuu pääosin työpaikoillamme. On iso vastuu olla asukkaiden rakkauden arvoinen.” – Helen

Kiitos ja kunnioitus hoitajia kohtaan on ollut monen näyttelyn nähneen päällimmäinen tunne.

”Näyttely teki alan opiskelijoihin vaikutuksen Turussa. Kävimme monia hyviä silmiä avaavia keskusteluja ja tulipa sähköpostiini tapahtuman jälkeen jo pyyntöjä työhaastatteluunkin”, hoivakoti Herttuankulman johtaja Aire Kapanen muistelee Turun ammatti-instituutissa järjestettyä opiskelijatapahtumaa toukokuulta. Näyttely on ollut esillä Helsingin rautatieaseman ja kauppakeskusten lisäksi myös alan oppilaitoksissa.

”Toivoin kovasti, että he ehtisivät paikan päälle, sillä näin, miten asukas sinnitteli. Asukkaan läheiset eivät valitettavasti ehtineet paikalle. Se oli koskettava ja surullinen hetki.” – Sanna

Hoitajia tarvitaan yhä enemmän. Sosiaali- ja terveysalalle on tarve löytää 200 000 uutta hoivatyön osaajaa vuoteen 2030 mennessä. Alalle hakeutuvien määrä on kuitenkin uhkaavasti vähentynyt. Työ on tärkeää, ja se koskettaa läheisesti lukuisten ihmisten päivittäistä elämää.

Sitaatit ovat katkelmia valokuvanäyttelyn 18 tarinasta. On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttely hoivatyöntekijöistä Jyväskylässä Kauppakeskus Sepässä, 25.9.-1.10. Kaisa Löyskän tekemät haastattelut on koonnut tarinoiksi Esperin viestintäpäällikkö Kaisu Lehtomaa-Digha.

Lue lisää näyttelystä täältä: https://www.esperi.fi/ilo-kohdata-sinut-valokuvanayttely

Jyväskylän näyttelyn Facebook-tapahtuman löydät täältä.

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä