Turun kaupungin kilpailutus ikääntyneiden hoivasta oli haastava

19.08.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Turun kaupungin kilpailutus ikääntyneiden hoivasta oli haastava

Esperin yksiköt sijoittuivat kilpailutuksessa tehostetun palveluasumisen osalta sijoille 3-11. Poikkeuksellisesti osa toimijoista jättäytyi kisasta.

Turun kaupunki kilpailutti ikääntyneiden tehostettua palveluasumista kesäkuussa. Kilpailutus järjestettiin poikkeuksellisesti ns. kattohinnalla eli tilaaja määritteli palvelulle enimmäishinnan, jota tarjoajat eivät voineet ylittää. Osa hoivapalvelutoimijoista jättäytyi pois kilpailusta. Esperin yksiköt sijoittuivat tehostetun palveluasumisen osalta sijoille 3-11.

 ”Näkemyksemme mukaan Turun asettama kattohinta oli haastavan alhainen. Pelkona on, että hinta ei jokaisen kodin kohdalla kata palvelun tuottamisesta syntyviä kuluja. Turku maksaa palvelun tuottajille paljon matalamman hinnan kuin Turun kaupungin omien kotien toiminta edellyttäisi, ja alhaisemman kuin hintataso on muualla Suomessa. Se teki meillekin palvelun tarjoamisen hyvin vaikeaksi”, Esperin ikäpalvelujen liiketoimintajohtaja Arne Köhler kommentoi kilpailutusta.

”Turun alue on Esperille kuitenkin strategisesti erittäin tärkeä. Johtuen vapaasta kapasiteetista ja uudesta yksiköstämme, halusimme olla mukana tässä kisassa. Valtakunnallisena toimijana olemme panostaneet viime vuosina valtavasti laatutyöhön, ja haluamme olla mukana tarjoamassa Turun alueen ikääntyneille laadukasta hoivaa”, Köhler jatkaa.

Esperi tarjoaa Turun alueella ikääntyneiden tehostettua palveluasumista Tiilipuiston, Brahen, Pikisaaren, Pietarin, Mikonpolun, Viljaskan, Riihelän, Niittykukan sekä Hoivakoti Oskarin tiloissa.

”Jatkossa Esperi harkitsee vakavasti osallistumistaan kattohintakilpailutuksiin, jos palvelusta maksettava hintataso jää liian alhaiseksi. Liian alhainen hinta ei ole kenenkään etu. Toivomme että kunnat huomioisivat jatkossa hinnoittelussaan mahdollisuuden laadukkaan hoivan kehittämiseen”, Arne Köhler toteaa.

Uusi hoivakoti rekrytoi hoivahenkilöstöä

Uusin Turun seudun yksiköistä, Hoivakoti Pikisaari sijaitsee Hirvensalossa. Hoivakoti tarjoaa kodin 64:lle ympärivuorokautista, tehostettua hoivaa tarvitsevalle ikäihmiselle. Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu lyhytaikainen asumispalvelu, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi sairaalajakson jälkeiseen kuntoutumiseen, kodin remontin tai omaishoitajan loman ajaksi.

“Nyt rekrytoimme kahta tiimivastaavaa, sairaanhoitajaa ja useita lähihoitajia sekä muutamia hoiva-avustajia. Olemme uusi yksikkö ja perustamme tällä hetkellä uusia tiimejä”, Hoivakoti Pikisaaren johtaja Annukka Teittinen toteaa.

Esperi kouluttaa tällä hetkellä koko ikäpalvelujen hoivahenkilöstönsä validaatioon, muistisairaan kohtaamiseen empaattisesti.

”Validaation avulla henkilöstömme pääsee syventämään ammattiosaamistaan ja sama koulutus on tarjolla myös uusille esperiläisille, jota etsimme parhaillamme tiimiimme.”

Lue lisää validaatiosta täältä. Kaikki avoimet työpaikkamme löytyvät täältä.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä