Työkulttuurin muutos vakiinnutti henkilöstön ja toi kotiin ilon ja naurun

19.10.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Työkulttuurin muutos vakiinnutti henkilöstön ja toi kotiin ilon ja naurun

”Meidän työyhteisöllämme on halu pistää talo pyörimään hyvin”, Esperi Hoivakoti Haapahovin tiiminvetäjä Teija Koskinen sanoo. Haapahovi palkittiin Esperin kuukauden onnistuja -palkinnolla: koti on tehnyt hienon matkan haasteiden keskeltä upeaksi työyhteisöksi.

Viitasaarella sijaitseva Esperi Hoivakoti Haapahovi uudisti työkulttuurinsa kodin johtajan Jaana Taipaleen johdolla. Jaana aloitti kodin johtajana noin 1,5 vuotta sitten. Henkilöstön mukaan Jaana on näyttänyt suuntaa ja antanut työkalut suunnitella omaa työtään.

”Jaana arvostaa mielipidettämme”, Teija sanoo. Viime maaliskuusta asti Esperillä työskennellyt Teija tunsi jo haastattelussa, että Haapahoviin halutaan tekijöitä. Olo oli tervetullut. Myös talossa jo työskentelevät hoitajat olivat kertoneet kodista paljon hyvää. Hän lähti uuteen luottavaisin mielin.

Yhdeksi hyvän työilmapiiriin aikaansaajaksi Teija nimeää työntekijöiden tavan auttaa toisiaan. Työyhteisöllä on yhteiset pelisäännöt, jota kaikki noudattavat. Pelisääntöjä muutetaan tarvittaessa. Kaikilta hoitajilta tulee ehdotuksia, miten työtä voisi kehittää paremmaksi.

”Oman porukan ollessa töissä, ja jokaisen tietäessä työtehtävänsä, homma sujuu”, Teija kertoo. Henkilöstötilanne on niin hyvä, että henkilöstövuokrausfirmoja ei ole tarvinnut käyttää enää muutamaan kuukauteen.

Joustaminen helpottaa arjen sovittelua

Myös Sami Kalliola päätyi Haapahoviin suosituksesta. Lähihoitajaksi valmistunut mies oli muutaman vuoden tehdastyössä, sillä edellinen sosiaali- ja terveysalan työnantaja tarjosi pätkätöitä ja sijaisuuksia. Hän kaipasi pysyvyyttä ja pidempää työsuhdetta.

Sami kehuu Haapahovin työporukkaa. ”Minut on otettu hyvin porukkaan: täällä on aivan loistava työporukka. Ei ole ikävä entiseen”, Sami sanoo.

Sami kertoo, että työyhteisössä on hienoa joustavuutta esimerkiksi vuorojen sovittelussa.

”Työkavereita kunnioitetaan. Joustamme ja puhallamme yhteen hiileen.”

Kohtaamiselle annetaan aikaa

Haapahovissa vietetään hyvin aktiivista elämää.

”Saamme hyvin aktivoitua asukkaita ja samalla tulee kuntouttava ote mukaan tekemiseen, ei pelkkää perushoitoa. Meillä on aikaa yhdessäoloon ja tekemiseen”, Sami sanoo.

Haapahovin monipuolisista aktiviteeteista vastaa virikeohjaaja Heidi Hämäläinen yhdessä muiden hoitajien kanssa. Tulevaan syksyyn on luvassa retkiä, keilausta ja grilliruokaa sekä taloon tuleva curling, jota voi pelata myös pyörätuolista käsin.

”Ei aina kuitenkaan tarvitse olla isoa tekemistä, yhdessäolo voi olla vain keskustelua ja tarinointia. Arjen pieniä, merkityksellisiä asioita”, Sami sanoo.

Kodin johtaja Jaana Taipale antaa kiitosta kodin hienosta kehityksestä omalle tiimilleen ja asukkaille.
”Minun täytyy kyllä antaa kaikki kunnia omalle tiimilleni sekä asukkaille. He ovat saaneet meidän kotimme juuri asukkaiden näköiseksi myös ilmapiiriltään. Asukkaiden omaisilta olemme saaneet todella kannustavia ja ihania palautteita ilmapiiristämme, asukkaiden hyvästä hoidosta, viriketoiminnasta sekä ihan perusasioista. Asukaat ovat iloisia, hymy herkässä ja kodissamme on paljon naurua”, Jaana Taipale kertoo.
 

Esperi Hoivakoti Haapahovin aktiivista elämää voi seurata Instagramissa täällä. Kaikkien kotiemme elämää voi seurata Instagramissa ja Facebookissa #töissäesperillä.

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä