Työntekijämme ovat asukkaidemme omannäköisen elämän mahdollistajia

26.01.2024
Etusivu > Ajankohtaista > Työntekijämme ovat asukkaidemme omannäköisen elämän mahdollistajia

Millaista kesätyö on vammaispalveluiden asukkaiden parissa? Esperin laatupäällikkö Sanna Nurmela ja Toimintakeskus Oivapajan yksikönpäällikkö Heidi Hieta-aho (kuvassa) kertovat mistä kesätyöntekijän arki koostuu asukkaidemme kanssa.

Vammaispalveluissa sinulla on mahdollisuus nähdä elämän koko kirjo tavalla, jota et voi kokea missään muualla“, sanoo laatupäällikkö Sanna Nurmela. 

Tyypillinen kesätyöntekijämme on sosiaali- ja terveydenhuollon opiskelija, joka myöhemmin valmistuu sosionomiksi, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi, lähihoitajaksi tai sairaanhoitajaksi. 

“Enemmän kuin tiettyä koulutustaustaa, etsimme kesätyöntekijäksi hyvää tyyppiä, joilla on kyky kohdata ihminen sellaisena, kun hän on; joka uskaltaa heittäytyä ja joka sopeutuu toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. Esperin kodeissa kesätyöntekijät ovat usein niitä, jotka järjestävät asukkaillemme kaikkea kivaa“, sanoo laatupäällikkö Sanna Nurmela 

Vammaispalveluissamme on käytössä yksilökeskeinen elämänsuunnittelu. Se tarkoittaa sitä, että haluamme tukea jokaista asukasta löytämään oma tapansa ja tyylinsä elää. Yksilökeskeinen elämänsuunnittelu korostaa työntekijän viittä perustehtävää. Ne pätevät myös kesätyöntekijöihimme:

  1. havaitse asiakkaiden kiinnostuksen kohteet
  2. luo mahdollisuuksia
  3. rakenna yhteyksiä ihmisten ja toimijoiden välille
  4. avusta tarvittaessa
  5. huomioi ja varmista turvallisuus.

Tärkeintä on olla aidosti kiinnostunut 

Kesätyöntekijämme kohtaavat suuria unohtumattomia persoonia kesän aikana ja saavat arvokasta työkokemusta vammaispalveluista tulevaa ajatellen.

Emme odota kesätyöntekijältämme vahvaa ammattiosaamista, pikemminkin aitoa kiinnostusta. Tärkein kesätyöntekijämme työtehtävä on kulkea asukkaittemme rinnalla arjessa,“ sanoo Toimintakeskus Oivapajan yksikönpäällikkö Heidi Hieta-aho. “Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työpäivän aikana voidaan esimerkiksi pelata asukkaiden kanssa jotakin peliä, ulkoillaan, luetaan kirjaa tai käydään asukkaan kanssa kaupassa tai kirjastossa“. 

Jokaiselle kesätyöntekijälle tehdään perehdytyskortti, josta ilmenevät ne asiat, joihin hänet perehdytetään ja ne henkilöt, jotka kulloinkin perehdytyksestä vastaavat. Osana perehdytystä käydään läpi mm. kodin asukkaiden erilaiset kommunikointitavat ja esimerkiksi joitakin viittomia. Myös Vammaispalvelun verkkokoulutukset ovat työntekijöidemme käytettävissä.

Tärkeintä asukkaillemme on, että he saavat mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa omiin asioihinsa joka päivä.

“Ymmärrämme, että kesätyöntekijämme ovat vasta oppimassa ammattiin. He saavat apua ja tukea muilta työntekijöiltä, eivätkä kesätyöntekijämme työskentele työvuorossaan koskaan yksin. Jokainen kesätyöntekijä on mahdollisuus saada alalle uusia, innovatiivisia ja motivoituneita työntekijöitä tulevaisuudessa. Ilman muuta haluamme pitää heistä kesällä hyvää huolta“, sanoo Sanna Nurmela. 

Kesätyö Esperillä

Haluatko viettää kesäsi tehden merkityksellistä työtä asukkaidemme parissa? 
Hae nyt osoitteessa www.ura.esperi.fi ja tule meidän kesäkaveriksi!

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä