Uusi Esperi Koti Vuokatti on valmistunut

15.02.2024
Etusivu > Ajankohtaista > Uusi Esperi Koti Vuokatti on valmistunut

”Kodin sijainti on mahtava. Koti on lähellä palveluita, mutta ulko-ovesta pääsee heti myös suoraan hiihtoladulle tai lenkkipolulle”, kertoo kotia johtava Irene Rautiainen.

Uusi Esperi-koti sijaitsee rauhallisella pientaloalueella Sotkamon Vuokatissa palveluiden lähellä.

Ensimmäiset asukkaat muuttavat uusiin valoisiin huoneisiinsa maaliskuussa. Sitä ennen kotiin palkattu henkilöstö perehdytetään tehtäviinsä ja Esperin käytäntöihin. Kuten muuallakin Esperin Vammaispalveluissa Esperi Koti Vuokatissa noudatetaan yksilökeskeisen elämänsuunnittelun periaatteita. Tavoitteenamme on tukea jokaista asukasta löytämään oma tapansa ja tyylinsä elää.

"Kaikki on nyt valmista, ja asukkaat pääsevät muuttamaan uuteen kotiinsa hyvässä järjestyksessä. Rekrytoimme henkilöstöä sitä mukaa, kun talo täyttyy. Sekä asukkaiden että henkilöstön kiinnostus Vuokattia kohtaan on ollut kiitettävää", kertoo Irene Rautiainen.

Vuokatti on rakennettu viihtyisäksi ja valoisaksi. Se tarjoaa kodin 16 asukkaalle niin, että huoneet sijaitsevat kolmessa erillisessä siivessä. Lisäksi pihapiirissä sijaitse 6 asuntoa kevyempää tukea tarvitseville.  

 "Huoneet muodostavat kolme pientä yhteisöä, jossa jokaisessa on yhteinen harrastetila esimerkiksi musiikin kuuntelulle tai television katselulle. Lisäksi on kaikille asukkaille yhteinen iso tila, jossa ruokailemme ja kokoonnumme yhteen vaikkapa viettämään syntymäpäiväjuhlia", kuvailee Irene Rautiainen.

Kesää odottaa pihalla grillikatos, jossa voi saunan jälkeen – tai ilman saunaa – vilvoitella ja grillata herkkuja.  

Vastuullista rakentamista

Aurinkosähkön hyödyntäminen on osa Esperin vastuullisuusstrategiaa ja ympäristövastuuohjelmaa. Myös Esperi Koti Vuokatissa hyödynnetään aurinkosähköä ja uuteen kotiin on asennettu aurinkopaneelit. Lisäksi kodissa on käytössä maalämpö, joka on Esperin ympäristövastuuohjelman mukainen ensisijainen lämmitysvaihtoehto kaikissa kodeissamme.

Tule tutustumaan Esperi Koti Vuokattiin

Järjestämme avoimet ovat torstaina 29.2.2024 klo 14.00 – 17 alkaen. Esittelemme ylpeänä uutta kotiamme ja tarjoamme kaikille vierailijoille pullakahvit. Olitpa naapurimme, mahdollinen asukkaamme tai hänen läheisensä tai paikallislehden toimittaja, olet lämpimästi tervetullut! Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Lue myös uutinen, jossa kerroimme hankkeen käynnistymisestä: Esperi rakentaa Kainuuseen uuden kodin kehitysvammaisille

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä