Uusi mielenterveyskuntoutujien koti Helsingin Tapaninvainiossa esittäytyy naapurustolle

01.03.2018
Etusivu > Ajankohtaista > Uusi mielenterveyskuntoutujien koti Helsingin Tapaninvainiossa esittäytyy naapurustolle

​Hoiva- ja asumispalveluita ikäihmisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaispalvelun asiakkaille tarjoava yritys Esperi Care avaa perjantaina Helsingin Tapaninvainioon valmistuneen mielenterveyskuntoutujien kodin ovet naapurustolle.

Hoiva- ja asumispalveluita ikäihmisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaispalvelun asiakkaille tarjoava yritys Esperi Care avaa perjantaina, 2.3. uuden mielenterveyskuntoutujille tarkoitetun kotinsa ovet naapurustolle. 

Helsinkiin, Tapaninvainion kaupunginosaan avautuu pian uusi Esperi Koti Kapteenska, jossa on tilat 15:lle mielenterveyskuntoutujalle. Kevään aikana kotiin odotetaan saapuvaksi asukkaita ja kodin ollessa täynnä, tulee toiminta työllistämään noin 10 uutta sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Avajaisjuhlat naapurustolle halutaan pitää ennen asukkaiden muuttamista sisään, sillä sen jälkeen koti on ensisijaisesti asukkaiden käytössä.

Haluamme kertoa kodin toiminnasta avoimesti kaikille kiinnostuneille, sillä sosiaalisiin tarpeisiin vastaavien palveluiden tuominen ihmisten kotikonnuille aiheuttaa joskus huolta ja epävarmuutta. Avaamalla kodin ovet ja kertomalla tulevasta toiminnasta saadaan turhia huolia hälvennettyä”, kertoo kodin yksikönpäällikkö Selja Ollilla. 

Uudet tilat on hyvin suunniteltu ja suojaisa piha-alue huomioi asukkaiden yksityisyydentarpeen. Kodissa tullaan järjestämään säännöllistä ja suunnitelmallista ryhmätoimintaa, päivittäin on tarjolla erilaisia toiminnallisia ja kuntouttavia ryhmiä joihin asukkailla on mahdollisuus osallistua. Asukkaita myös osallistetaan mukaan toiminnan suunnitteluun ja jokaisella on mahdollisuus ottaa kantaa, antaa palautetta ja vaikuttaa kodin toimintaan.

Lähtökohtana on asukkaan kuntoutuminen mahdollisimman itsenäiseen elämään. Yksittäisen asukkaan kohdalla tämä voi tarkoittaa itsenäistä asumista ilman tukea ja toisen kohdalla esimerkiksi palveluasumista ilman yöaikaan annettavaa tukea”, Ollila päättää. 

Esperi Carella on Suomessa noin 50 kotia mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä