Uusi Saga-palvelutalo Vantaalla juhli eilen avajaisiaan – ikääntyneiden hyvinvointi­palveluille on kysyntää

12.06.2019
Etusivu > Ajankohtaista > Uusi Saga-palvelutalo Vantaalla juhli eilen avajaisiaan – ikääntyneiden hyvinvointi­palveluille on kysyntää

Ikääntyneiden palveluasumista ja hyvinvointipalveluita tarjoava yritys Saga Care avasi toukokuussa Tikkurilan ydinkeskustaan uuden ikääntyneiden palvelutalon, Saga Tammilinnan.

Ikääntyneiden palveluasumista ja hyvinvointipalveluita tarjoava yritys Saga Care avasi toukokuussa Tikkurilan ydinkeskustaan uuden ikääntyneiden palvelutalon, Saga Tammilinnan. Hoiva- ja hyvinvointipalveluiden sekä korkealaatuisten asuntojen lisäksi asukkaiden käytössä on ravintola, kahvila, kuntosali, kirjasto ja saunaosasto.

Saga Tammilinnan virallisia avajaisia vietettiin eilen juhlavissa merkeissä yhdessä asukkaiden ja kutsuvieraiden kanssa. Tilaisuuden avasivat Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Jukka T. Salminen ja Esperin vt. toimitusjohtaja Heini Pirttijärvi.

”Laadukkaan vanhuuden turvaaminen on meille jokaiselle tärkeä ja vaalittava asia. Vantaan kaupunki haluaa yhteistyössä palveluntuottajien kanssa olla rakentamassa parempaa elämää vantaalaisille ikääntyneille ja turvata heille sellaiset yksilölliset palvelut, joita he eri elämäntilanteissa tarvitsevat. Toivotan Saga Tammilinnan asukkaille, henkilöstölle ja yhteistyökumppaneille onnea ja menestystä yhteiselle työlle hyvän ja laadukkaan vanhenemisen turvaamiseksi!”, Salminen toivotti avauspuheenvuorossaan.

Saga Tammilinnassa on 129 palveluasuntoa ja reilu kuukausi avautumisen jälkeen jo 85 asukasta on muuttanut uuteen kotiinsa. Heini Pirttijärvi iloitsi siitä, että ikääntyvät ovat löytäneet uuden Sagan niin nopeasti: ”Tämä kertoo siitä, että ikääntyvien hyvinvointipalveluille on kysyntää myös vapailla markkinoilla.”

Palvelutalossa asuminen eroaa hoiva-asumisesta siinä, että asukkaat ostavat itse tarvitsemansa palvelut tarjolla olevista eri palvelupakettivaihtoehdosta sekä vuokraavat kiinnostuksensa mukaisen asunnon. ”Tarjoamme palvelua asukkaiden koteihin eli tämä on kotihoitoa, korkealuokkaista sellaista. Saga Tammilinnasta löytyy niin hoivaa, kuntoutus- kuin hyvinvointipalveluitakin – kaikki ihan asukkaan kotioven edestä”, Pirttijärvi huomautti eroavaisuuksista hoiva-asumiseen verrattuna.

Asuntojen koot vaihtelevat 36 ja 56 neliön välillä ja asumiskulut 790 ja 1 658 euron välillä. Asumiskulun lisäksi kuukausikulu koostuu valitusta palvelupaketista. Saman katon alla on ravintola, kahvila, kuntosali sekä saunaosasto terapia-altaineen. Asukkaan tukena on lisäksi joukko ammattilaisia aina lääkäristä ja sairaanhoitajasta erilaisiin hyvinvointipalveluita tuottaviin tahoihin. Pirttijärven mukaan moni asukas painottaa valinnassaan talon keskeisen sijainnin lisäksi hoivan ja asumisturvallisuuden lisäksi senioreille sekä ikääntyneille suunniteltua harrastus- ja kulttuuritoimintaa. Yhdessä kun on myös mukavampi harrastaa ja isosta talosta löytyy runsaasti samanikäistä seuraa. Yleensä myös asukkaiden perhettä asuu lähellä ja nytkin osa asukkaista on muuttanut taloon muista maakunnista päästäkseen lähelle omaisiaan.

Saga Tammilinna on hakeutunut Vantaan kaupungin kotihoidon palvelusetelin palvelusetelituottajaksi.

Ikääntyneiden hyvinvointipalvelujen kysyntä kasvaa

Suomen väestö vanhenee vauhdilla. 65- vuotiaiden ja sitä vanhempien suhteellisen määrän uskotaan kasvavan 18,1 prosentista 28,2 prosenttiin vuosina 2011–2060. Vantaalla 75- vuotta täyttäneiden määrä on vuosina 2014-2018 kasvanut 21 prosenttia ja 85- vuotta täyttäneiden osalta 30 prosenttia. 75-vuotta täyttäneiden määrä kasvaa keskimäärin 700-800 henkilöllä vuodessa.

Nykyisen ikärakenteen kehityksen myötä ikääntyville suunnattujen hyvinvointipalvelujen merkitys ja -kysyntä kasvaa. ”Saga-taloissa tarjoamme ikäihmisille uudenlaista ylellisyyttä ja elämänlaatua. Laatua pitää tietysti johtaa ja sen toteutumista seurata. Konsernissamme onkin kehitetty täysin uutta laatuindeksiä, jolla laatutavoitteiden toteutumista voidaan seurata neljästä eri näkökulmasta: asiakastyytyväisyyden, henkilöstötyytyväisyyden, hoivan teknisen laadun sekä hoivan vaikuttavuuden kautta. Uusi laatuindeksi on tulossa kokonaisuudessaan käyttöön jo tämän vuoden aikana ja vie meidät lähemmäs tavoitettamme olla alamme laatujohtaja”, Pirttijärvi päättää.

Uusi Saga-palvelutalo, Saga Salpalinna, on rakenteilla Lahden ydinkeskustaan ja sen on määrä valmistua syksyllä 2020.

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä