Valtakunnallinen omaishoitajien viikko

28.11.2017
Etusivu > Ajankohtaista > Valtakunnallinen omaishoitajien viikko

Sosiaali- ja terveysministeriön kansallisen omaishoidon kehittämisohjelman työryhmä arvioi vuoden 2014 loppuyhteenvedossaan, että yli miljoona suomalaista auttaa säännöllisesti läheistään. Tällä hetkellä Suomessa arvioidaan olevan noin 350 000 omaishoitotilannetta.

Kuluva viikko (26.11. – 3.12.2017) on valtakunnallinen omaishoitajien viikko, jonka aikana Omaishoitajat ja läheiset -liiton paikallisyhdistykset järjestävät yksin ja yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa tapahtumia eri puolilla Suomea. Tulossa on mm. kirkkopyhiä, luentoja, virkistys- ja voimaantumispäiviä, liikuntatuokioita, retkiä, vertaistukiryhmiä, avoimia ovia, juhlaillallisia, konsertteja, yhteislaulutilaisuuksia, teatteriesityksiä ja toiminnan esittelyä. 

Suomen omaishoidon verkosto määrittelee omaishoitajaksi henkilön, joka pitää huolta perheenjäsenestään tai muusta läheisestään, joka sairaudesta, vammaisuudesta tai muusta erityisestä hoivan tarpeesta johtuen ei selviydy arjestaan omatoimisesti. Omaishoitotilanteissa on eroja hoivan sisällön, keston ja rasittavuuden suhteen. Vain hieman yli 10 % kaikista omaishoitotilanteista on lakisääteisen omaishoidon tuen piirissä. Omaishoitosopimuksia oli Suomessa vuonna 2015 n. 44 000. Omaishoidon tuella tehdyn hoitotyön laskennallinen arvo on nykyisin noin 1,7 miljardia euroa. 

Omaishoitajille tukea ja apua antaa Omaishoitajat ja läheiset liitto ry, jonka tavoitteita ovat muun muassa omaishoitajien aseman parantaminen kansallisen omaishoidon kehittämisohjelman esitysten mukaisesti ja omaishoitoon liittyvään lainsäädäntöön vaikuttaminen.  

 

 

 

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä