Esperi Hoitokoti Uunilintu, Aura

Puusepänkuja 2, 21380 Aura
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Vammaispalvelut > Aura > Esperi Hoitokoti Uunilintu, Aura
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Uunilintu tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista (autettua asumista), tuettua asumista sekä työtoimintaa kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille. Yksikkö sijaitsee rauhallisessa ympäristössä, Auran kunnan palveluiden läheisyydessä. Uunilintu on uusi, alkuvuodesta 2015 avautunut yksikkö.

Uunilinnussa on 15 ympärivuorokautisen palveluasumisen asukaspaikkaa ja erillisessä ryhmäkodissa on 5 tuetun asumisen asukaspaikkaa. Ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu pääosin keskivaikeasti ja vaikeasti kehitysvammaisille henkilöille. Tuettu asuminenon vuorostaan kevyempi asumisen muoto, joka on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille henkilöille, joiden tuen ja avun tarve on vähäinen. Lisäksi Uunilinnussa järjestetään työtoimintaa.

Mielekäs arki

Uunilinnussa työskennellään kuntouttavan työotteen periaatteita noudattaen. Asukkaat saavat apua, tukea ja ohjausta yksilöllisen tarpeensa sekä toimintakykynsä mukaan. Toiminnan ohjenuorana on asukkaiden itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen. Asukkaiden toimintakykyä ylläpidetään ja edistetään ottamalla asukkaat mukaan yksikön päivittäisiin askareisiin asukkaan yksilölliset voimavarat, toimintakyky ja taidot huomioiden.    

Yhdessäolo, aktiivinen tekeminen ja viriketoiminta ovat keskeisessä roolissa Uunilinnun toiminnassa; erilaiset ryhmät, juhlat sekä mielenkiintoiset retket tekevät asumisesta mielekästä. Viriketoiminnassa huomioidaan aina osallistujien toiveet, erityistarpeet ja aistitoimintojen erilaiset vaatimukset.

Viihtyisä koti

Uunilinnussa jokaisen asukkaan käytössä on oma, tilava huone. Yksikön yhteistilat ja asukashuoneet on suunniteltu nykyisten vaatimusten ja tilamitoitusten mukaan. Yhteistilojen sisustus- ja kalusteratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus sekä asukkaan omatoimisuuden tukeminen.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Uunilintu tarjoaa puitteet hyvälle ja laadukkaalle elämälle, johon asukkaalla on mahdollisuus itse vaikuttaa. Hoidon laadun takeena on henkilökunnan ammattitaito alalta, kokemus kehitysvammatyöstä, koulutus sekä positiivinen ja motivoitunut asenne työhön. Uunilinnussa työskentelee yksikönpäällikkö sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, joilla on monipuolista kehitysvamma-alan erikoisosaamista.

Yksikönjohtaja

Yksikönpäällikkö

Jaana Uuttu
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 438 7994
jaana.uuttu@esperi.fi

Ohjaajat

050 368 5960

Työtoiminnan ohjaaja

Janna Piilikangas
050 463 6954

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä