Esperi Hoitokoti Ahomansikka, Espoo

Palstalaisentie 8, 02920 Espoo
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Vammaispalvelut > Espoo > Esperi Hoitokoti Ahomansikka, Espoo
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Ahomansikka tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista (autettua asumista) ja tuettua asumista kehitysvammaisille ja vammaispalvelun asiakkaille. Ahomansikka on turvallinen ja lämminhenkinen koti, johon omaiset ja ystävät ovat aina tervetulleita. Esperi Kotilon asukkaat muuttivat Ahomansikkaan lokakuussa 2019.

Kodissa on 15 ympärivuorokautisen palveluasumisen asukaspaikkaa ja erillisessä ryhmäkodissa on 7 tuetun asumisen asukaspaikkaa. Ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu pääosin keskivaikeasti ja vaikeasti kehitysvammaisille henkilöille. Tuettu asuminen on vuorostaan kevyempi asumisen muoto, joka on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille henkilöille, joiden tuen ja avun tarve on vähäinen.

Mielekäs arki

Esperi Koti Ahomansikassa asukkaat saavat apua, tukea ja ohjausta yksilöllisen tarpeensa sekä toimintakykynsä mukaan. Asukkaat osallistuvat kodin päivittäisiin toimiin ja arjen askareisiin monipuolisesti omien voimavarojensa puitteissa. Heitä kannustetaan itsenäisyyteen ja tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon.  Asukaskokouksissa asukkaat ideoivat viikko-ohjelmaa ja suunnittelevat tulevia menoja yhdessä ohjaajien kanssa.

Toiminnan lähtökohtana on aktiivinen arki, joka on täynnä harrastustoimintaa. Yhdessä käydään keilaamassa sekä konserteissa ja omat harrastukset ja mielenkiinnon kohteet kuuluvat myös ohjelmaan. Arkipäivisin asukkaat osallistuvat päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Turvallinen koti

Asukkailla on käytössään  oma tilava huone, wc-/kylpyhuone sekä viihtyisät ja kauniisti sisustetut yhteistilat. Turvallisella piha-alueella ulkoillaan ja pelaillaan ympäri vuoden. Läheinen luonto tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen liikkumiseen ja retkeilyyn.  Koti sijaitsee luonnonkauniilla, rauhallisella alueella Perusmäessä. Bussit kulkevat kodin vierestä.

Pääset kätevästi tutustumaan Ahomansikan tiloihin virtuaaliesittelyn muodossa.

Yksikönjohtaja

Yksikönpäällikkö

Riikka Koistinen
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 327 2494
riikka.koistinen@esperi.fi

Ohjaajat

040 588 4010
050 321 6526

Tiimivastaava

Eva Lahtinen
050 438 6887
eva.lahtinen@esperi.fi

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä