Esperi Hoitokoti Liekolakoti, Sastamala

Liekolankatu 13, 38200 Sastamala
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Vammaispalvelut > Sastamala > Esperi Hoitokoti Liekolakoti, Sastamala
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Liekolakoti on kehitysvammaisten asumispalveluyksikkö Sastamalassa. Liekolakoti tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista (15 asukaspaikkaa), palveluasumista (3 asukaspaikkaa), päivätoimintaa sekä muutto- ja asumisvalmennusta kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille. Vuoden 2019 alusta meillä käy palveluseteli!

Autettu asuminen on tarkoitettu pääosin keskivaikeasti ja vaikeasti kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea, ohjausta ja hoitoa. Palveluasuminen on vuorostaan tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille henkilöille sekä vammaispalvelun asiakkaille, joiden tuen ja avun tarve on vähäinen. Hoitokoti on aloittanut toimintansa syyskuussa 2014, osaksi Esperiä yritys on liittynyt vuonna 2012.

Aktiivinen  arki

Yhdessäolo  ja  mielekäs tekeminen ovat keskeisessä roolissa Liekolakodissa; monipuoliset aktiviteetit, erilaiset juhlat sekä mielenkiintoiset retket tekevät asumisesta mielekästä.Asukkaiden toimintakykyä ylläpidetään ja edistetään ottamalla asukkaat mukaan yksikön päivittäisiin askareisiin asukkaan yksilölliset voimavarat ja taidot huomioon ottaen. Toimintakykyä ylläpidetään myös erilaisten tehtävien, toiminnan ja virkistyksen avulla

Liekolakodissa työskennellään kuntouttavan työotteen periaatteita noudattaen. Asukkaat saavat apua, tukea ja ohjausta yksilöllisen tarpeen sekä toimintakyvyn mukaan. Toimintaa ohjaavana periaatteena on asukkaiden itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen. Liekolakodissa työskentelee yksikönpäällikkö sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Henkilökunnalla on monipuolista erityisosaamista muun muassa vaihtoehtoisten kommunikaatiomenetelmien käytöstä.

Viihtyisä ympäristö

Liekolakoti sijaitsee Sastamalan keskustassa, kaikkien palveluiden äärellä. Liekolakodissa jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone ja avarat yhteistilat. Yhteistilojen sisustus- ja kalusteratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus sekä omatoimisuutta tukevan ympäristön luominen. Yksikön kellarikerroksessa on isot monitoimitilat, jotka on suunniteltu viriketoimintaa sekä asukkaiden aktiivista käyttöä varten. Liekolakodin tilojen kodikas tunnelma on luotu onnistuneilla kalustevalinnoilla, laadukkailla materiaaleilla ja runsaalla värien käytöllä.

Asumispalveluun kuuluvat

Liekolakodin autettuun asumispalveluun kuuluvat ympärivuorokautinen hoiva, asukkaan asioista vastaaminen, ravitsevat ateriat sekä toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut). Palveluasumiseen kuuluvat päivittäinen ohjaus, asukkaan hyvinvoinnista huolehtiminen sekä apu arjen askareissa.

Yksikönpäällikkö

Merja Friman
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 469 9217
merja.friman@esperi.fi

Tiimivastaava-sosionomi

Päivi Isoviita
050 563 2457

Ohjaajat

1. krs. 050 462 0758
2. krs. 050 308 5234

Sairaanhoitaja

050 592 5745

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä