Ventuskartanon palvelutoiminta Esperille – vaikuttavien hoitomallien laajentaminen suunnitteilla

19.09.2018
Etusivu > Ajankohtaista > Ventuskartanon palvelutoiminta Esperille – vaikuttavien hoitomallien laajentaminen suunnitteilla

​Hoiva- ja terveyspalvelualan yritys Esperi Care Oy on hankkinut omistukseensa Ventuskartano Ry:n palvelutoiminnan Kokkolassa. Ventuskartanon palvelutoimintaan kuuluvat Portin tiloissa toimiva laitoskuntoutus, Asuntokoti Hermanni sekä syksyn aikana toimintansa käynnistävä tukiasumisyksikkö Asuntokoti Järvituuli. Yhdistyksen 17 työntekijää siirtyvät Esperin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Hoiva- ja terveyspalvelualan yritys Esperi Care Oy on hankkinut omistukseensa Ventuskartano Ry:n palvelutoiminnan Kokkolassa. Ventuskartanon palvelutoimintaan kuuluvat Portin tiloissa toimiva laitoskuntoutus, Asuntokoti Hermanni sekä syksyn aikana toimintansa käynnistävä tukiasumisyksikkö Asuntokoti Järvituuli. Yhdistyksen 17 työntekijää siirtyvät Esperin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Järvituulen käynnistymisen myötä palveluliiketoiminnan liikevaihdon arvioidaan nousevan noin 1,8 miljoonaan euroon.

Ventuskartanolla on vahva menetelmäosaaminen päihdehuollon palveluissa ja heidän päihdetyönsä on sertifioidusti laadukasta. Aiomme jatkaa sekä kehittää toimintaa pitkäaikaisesti ja toivotamme asiakkaat sekä henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Esperille, kertoo Esperin aluejohtaja Kimmo Karvonen.

Kiitokset Ventuskartanolle ansiokkaasta työstä päihdehuoltotyön ja siihen liittyvän kuntoutuksen kehittämisessä. Tämä yrityskauppa antaa meille sekä uutta osaamista että hyvän jalansijan Kokkolassa. Katsomme mahdollisuuksia laajentaa palvelutarjontaamme riippuvuuksien hoidossa sekä alueellisesti että valtakunnallisesti”, avaa suunnitelmia Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni.

Ventuskartano Ry on perustettu vuonna 1967 Kokkolassa nimellä Kokkolan Sosiaalitoiminnan tuki ry. Järjestelyn myötä yhdistys luopuu omasta palvelutoiminnastaan, mutta jatkaa toimintaansa päihdehuoltopalveluiden kehittämiseksi ja tukemiseksi.

”Viime vuoden vaihteessa Ventuskartano ry:n toiminta supistui merkittävästi maakunnassa toteutetun päihde- ja mielenterveyspalvelujen integraatioprosessin myötä. Hallituksemme on selvittänyt vaihtoehtoja, miten palvelutoiminta voisi jatkossa toteutua kestävällä pohjalla. Olemme päätyneet siihen, että realistisin vaihtoehto turvata tuottamiemme päihdepalvelujen jatkuvuus Keski-Pohjanmaalla, on edetä yhteistyössä ulkopuolisen tahon kanssa”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Markku Kallinen. Kallisen mukaan Esperi valikoitui yhteistyökumppaniksi, sillä heillä on vahva halu kehittää toimintaa ja varmistaa palvelujen säilyminen Keski-Pohjanmaalla.

Työntekijöillä on ollut huoli toiminnan jatkuvuudesta ja olemme iloisia, että pääsemme tiedottamaan tästä asiasta. On hienoa, että Ventuskartano ry:n kehittämän palvelutoiminnan jatkuvuus on turvattu”, sanoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Tuija Tuorila.

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä