Visiomme ”Suomen onnellisimmat asukkaat” edellyttää meiltä paljon

22.03.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Visiomme ”Suomen onnellisimmat asukkaat” edellyttää meiltä paljon

Työyhteisöjen ja osaamisen kehittäminen sekä esimiestyön tukeminen ovat alkaneella strategiakaudella avainasemassa Esperin toiminnassa.  

”Satsaamme kuluvalla strategiakaudella merkittävästi esimiesten osaamiseen ja yhdessä henkilöstömme kanssa työyhteisöjen kehittämiseen. Haluamme, että meillä työskentelee parhaimmat työkaverit ja arvostetuimmat esimiehet. Yksistään esimieskoulutuksiin osallistuu jo kuluvan vuoden aikana noin 200 esperiläistä”, toteaa Esperin henkilöstöjohtaja Pia Pallasto.

Innostavia vaihtoehtoja hyvän työn tueksi   

Esperillä on käynnissä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus yhteistyössä Omnian kanssa. Koulutus on räätälöity sosiaali- ja terveysalalle sekä Esperin tarpeita vastaavaksi. Ensimmäinen ryhmä aloitti opintonsa lokakuussa 2020 ja toinen tammikuussa 2021. Tänä vuonna käynnistyy vielä kaksi uutta ryhmää. Opinnot kestävät noin vuoden. Kussakin ryhmässä opiskelee 25 Esperin esimiestä, mikä tarkoittaa, että kyseiseen koulutukseen osallistuu noin 100 esimiestä tänä vuonna.

Esimiesten ja työntekijöiden tukena yksiköissä työskentelee tiimivetäjiä. Heidän työskentelynsä vahvistamiseksi Esperi käynnistää maaliskuussa Omnian kanssa lähiesimiestyön opintokokonaisuuden, jossa aloittaa alkaneen vuoden aikana yhteensä neljä koulutusryhmää.

”Omnia on Esperin osaamisen kehittämisen kumppani ja meillä on yhteinen päämäärä pitää Suomi jatkossakin hyvinvoivana. On innostavaa saada työskennellä laajasti esperiläisten kanssa ja olla mukana tekemässä hyvää työtä, hyvää hoivaa ja hyvää elämää. Esperillä on vahva sitoutuminen henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen ja mielellämme tuemme heitä”, sanoo Omnian asiakkuusvastaava Annukka Honkonen.

Kolmas opintokokonaisuus on tarkoitettu erityisesti aluepäälliköille sekä tukitoimintojen esimiehille ja asiantuntijoille, jotka haluavat kehittyä työssään. Ryhmä aloittaa Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) kanssa suunnitellun valmennusohjelman niin ikään maaliskuussa.

 ”On ollut erittäin mielenkiintoista ja antoisaa olla mukana suunnittelemassa tätä valmennusta Esperille, alansa johtavalle toimijalle. Koko alahan on tärkeässä roolissa yhteiskunnan kannalta! Johtaminen ja esimiestyö ovat keskiössä, kun Esperin strategisia prioriteetteja viedään käytäntöön innostuneesti ja yhtenäisesti. Olemme ylpeitä, että saamme olla mukana tällä matkalla vahvistamassa Esperin esimiesten johtamisosaamisia”, toteaa Katariina Suomi, joka vastaa Esperin asiakkuudesta Aalto EE:llä

Uuden strategiansa myötä Esperi vahvistaa myös hoivahenkilöstönsä liiketoimintakohtaista osaamista. Esperin ikä-, mielenterveys- ja kehitysvammapalveluissa otetaan käyttöön kussakin oma hoiva- ja toimintafilosofiansa, mikä tarkoittaa tuhansien hoivatyötä tekevien kouluttamista strategiakauden aikana. Esimerkiksi ensimmäiset validaatiokoulutukset Ikäihmisten palveluissa käynnistävät huhtikuussa ja jatkuvat läpi strategiakauden.

Lisätiedot

Esperin viestintä 010 408 7000 tai media(at)esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä