Ystävistä ja ystävällisyydestä on helppo olla kiitollinen

14.02.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Ystävistä ja ystävällisyydestä on helppo olla kiitollinen

Ystävänpäivänä 14.2.2023 Esperin henkilöstöjohtaja Pia Pallasto pohtii ystävyyttä ja sitä, mitä se hänelle merkitsee.

Minulle ystävyys on samoilla aalloilla kasvamista ja samaan suuntaan katsomista. Se näkyy ilmeissä, kuuluu äänessä, tuntuu sydämessä, hersyy naurussa, suree yhdessä, toivoo toiselle parasta ja elää ajassa. Ystävyys ei kysy ikää, ei aikaa, ei paikkaa, ei kieltä, ei taustaa. Ystävyys on sallivaa kuuntelua, yhdessä innostumista, vastavuoroista arvostamista ja vallitsevaa luottamusta – ja toki paljon, paljon muutakin. 

Ystävyyksiä syntyy elämän varren eri vaiheissa, lapsuudessa, harrastuksissa, opiskeluiden ja töiden lomassa ja ihan muuten vaan, yllättäenkin. Osa ystävyyksistä syvenee, osa pysyy kevyempänä, joskus ystävyys saattaa kuihtua, joskus taas kasvaa elämänmittaiseksi sydänystävyydeksi. Kaikenlaiset ystävyydet ovat kuitenkin juuri sellaisenaan ja omanlaisenaan aitoja ja arvokkaita muovaten meitä ja matkaamme – ja mikä onkaan riemullisempaa, kuin jatkaa ystävän kanssa yhteistä juttua siitä, mihin jäätiin ehkä vuosiakin takaperin.

Itselleni ystävyyden alkulähde on ystävällisyydessä; se on tunne tai valinta, josta kumpuaa ystävällisiä sanoja ja tekoja. Tuo ystävällisyys on Esperillä käsinkosketeltavaa päivittäin. Yksi vahvuutemme onkin varmasti juuri ystävällisyys ja sen yhdistävä voima niin työkavereitamme, esihenkilöämme, asukkaitamme, heidän läheisiään kuin ulkoisia tahojakin kohtaan. Se saa meidät katsomaan samaan suuntaan, samoilla aalloilla, toisemme ilolla kohdaten.

Hyvää ystävänpäivää!

Pia Pallasto
Pia Pallasto, henkilöstöjohtaja

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa #töissäesperillä. 

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä