Ystävyys on arjen kantava voima

12.02.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Ystävyys on arjen kantava voima

Turun Hirvensalossa Hoivakoti Pikisaaressa on ystävänpäivän ohjelman suunnittelu lähtenyt vauhdilla käyntiin. Pikisaaren lähihoitajat Elina Lehtonen ja Jenna Saarinen kertovat mitä ystävyys heille merkitsee ja kuinka he muistavat asukkaita ja kollegojaan ystävänpäivänä 14.2.2021.

Miten Hoivakoti Pikisaaressa vietetään ystävänpäivää?

Ystävänpäivä on sydämien ja pastellisävyjen juhlaa. Perinteiden mukaan ystäviä ja puolisoa muistetaan ystävänpäiväkorteilla, pienillä ystävänpäivälahjoilla, runoilla, ruusuilla tai vaikka herkuilla. Myös Turun Hirvensalossa Hoivakoti Pikisaaressa juhlistetaan ystävänpäivää.

“Meillä täällä Pikisaaressa on jo pidemmän aikaan ollut “kehu työkaveria“ -teema. Henkilökunnan pukuhuoneen seinältä löytyy pirteän väriset värikartongit, johon voi käydä päivän päätteeksi kirjoittamassa positiivisen kommentin toisesta“, Elina kertoo.

“On kiva, kun kartonkiin voi mennä esimerkiksi antamaan hyvää palautetta toiselle, kun hän on onnistuneesti hoitanut jonkun haastavamman asian tai sitten vain voi kirjoittaa jotain hyvää toisen persoonasta“, Jenna jatkaa.

“Nyt ystävänpäivä-viikolla otamme saman mallin käyttöön myös asukkaiden kanssa, eli kiinnitämme huomiota siihen, että muistetaan kehua toisiamme. Asukkaita voimme ohjata tässä erilaisten menetelmien kautta sekä keskustelemalla aiheesta yhteisesti. Keskustelun lomassa voidaan sanoa toiselle jotain positiivista. On myös tärkeää kannustaa asukkaita sanomaan heistä itsestäänkin jotain hyvää“, Elina kertoo hymyillen.

“Itse ystävänpäivänä muistamme jokaista asukasta kortilla, jossa on pieni ystävänpäivätoivotus tai loru. Meillä asukkaat tykkäävät myös kovasti tanssia eli järjestämme lisäksi ystävänpäivä-tanssit. Uskon, että kaikki innostuvat tästä“, Jenna sanoo.  

Mitä arvostatte Hoivakoti Pikisaaressa  – ja toisissanne?

“Aloitin työt Hoivakoti Pikisaaressa vuoden 2019 puolella ja olen viihtynyt täällä todella hyvin. Antoisinta on ollut se, että olen omalta osaltani päässyt vaikuttamaan Pikisaaren toimintaan esimerkiksi suunnittelemalla ohjelmaa ja harrastetoimintaa asukkaille. Jennassa puolestaan arvostan sitä, kuinka hän kohtaa jokaisen asukkaan yksilönä. Jenna on todella lämminhenkinen ja hänen reipas ja peloton asenne on ihailtavaa. Välillä tuntuu, ettei Jenna varmaan jännitä yhtään mitään, koska se ei ainakaan näy ulos päin“, Elina hymyilee.

“No jännitän kyllä monia asioita“, Jenna sanoo naurahtaen. “Minä aloitin työt Pikisaaressa viime vuoden puolella ja jo ensimmäisestä työpäivästäni lähtien huomasin heti Elinan ammattimaisen työotteen. Hän on mielestäni esimerkillinen hyvä ja ammattitaitoinen hoitaja kaikin puolin“, Jenna jatkaa.

“Tässähän ihan herkistyy“, Elina sanoo hymyillen.

“Mielestäni Elinassa on parasta se, kun hän on aina iloinen ja pirteä. Elina on myös todella vastuullinen ja luotettava työkaveri, joka osaa hommansa“, Jenna kertoo.

“Jennassa parasta on se, että hänellä on hyvä työmoraali ja hoitaa aina sovitut asiat. Hän on erittäin ammattitaitoinen, mutta silti Jennalta löytyy myös kivasti pilkettä silmäkulmasta. Pidän siitä, että meillä on samanlainen huumorintaju“, Elina jatkaa.

Mitä itse voisit tehdä, jotta olisit paras työkaveri?

“Varmasti monia asioita voi tehdä. Pitää varmaan itse kiinnittää enemmän huomiota siihen, ettei anna oman huonon päivän tarttua muihin“, Elina sanoo.

“Tuo on totta. Mielestäni on hyvä sanoa kollegalle, että tänään ei ole oikein hyvä päivä, ettei tule mitään väärinkäsityksiä. On tärkeää voida puhua asioista avoimesti myös töissä“, Jenna jatkaa.

Haluaisitko Jennan ja Elinan työkaveriksi? Täältä löydät Esperin avoimet työpaikat!

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä