Hoivatyön ytimessä ovat vuorovaikutus, yhteys ja tunne

Etusivu > Hoivakodit ikäihmisille > Hoivatyön ytimessä ovat vuorovaikutus, yhteys ja tunne

Validaatio on vuorovaikutusmenetelmä, jonka käyttöönotto laajenee kaikkiin Esperin ikäkoteihin. Validaation selkeät hyödyt ja ihmistä kunnioittava hoivafilosofia saadaan osaksi hoivakotiemme arkea kouluttamalla 2000 hoivahenkilöä validaatioon vuoteen 2025 mennessä. Validaatiokoulutus on konkreettinen esimerkki siitä, miten Esperin uusi strategia ja hoivamalli näkyvät niin asukkaiden kuin henkilöstönkin arjessa.

Asukkaan arvostava kohtaaminen validaatiomenetelmällä vähentää asukkaan levottomuutta ja antaa hoitajalle työvälineet entistä ihmisläheisempään hoitotyöhön, jonka ytimessä ovat vuorovaikutus, yhteys ja tunne. Menetelmää käyttämällä pystytään huomioimaan empaattisesti muistihäiriöisen, ikäihmisen käyttäytymistä.

Hoivakoti Omenapihassa muistisairaat asukkaat kohdataan tunnetasolla arvostavasti ja heille ollaan läsnä. Validaatio on ollut käytössä Hoivakoti Omenapihassa vuodesta 2007. Katso alta video millaista elämää Omenapihassa eletään.

Esperin hoivahenkilökuntaa on koulutettu saattohoitoon, jotta jokainen iäkäs hoivakodin asukas saa omannäköisensä ja toiveidensa mukaisen elämänsä ehtoopuolen. Yhtenäistämällä saattohoitotapamme varmistamme, että jokainen saattohoito onnistuu asukkaan omia toiveita ja tahtotilaa kunnioittaen.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä