Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi, Joensuu

Vesikkotie 6, 80160 Joensuu
Katso kartalla

Yhteystiedot

Fysios on Esperin fysioterapiakumppani

Fysios tarjoaa asukkaillemme maksuttoman toimintakykykartoituksen sekä kuntoutuspalvelut sopimushinnan mukaan. Tutustu linkistä ja kysy lisää Fysiokselta!

Lue lisää
Etusivu > Ikäihmisten palvelut > Joensuu > Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi, Joensuu

Fysios on Esperin fysioterapiakumppani

Fysios tarjoaa asukkaillemme maksuttoman toimintakykykartoituksen sekä kuntoutuspalvelut sopimushinnan mukaan. Tutustu linkistä ja kysy lisää Fysiokselta!

Lue lisää
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi tarjoaa asukkailleen ammattitaitoista, ympärivuorokautista palveluasumista Joensuussa. Rantakylän Helmi on 65-paikkainen lämminhenkinen hoivakoti. Tarjoamme vakituisen asumisen ohella tilapäistä asumista esimerkiksi sairaalasta kuntoutumisen, kodin remontin tai omaishoidon loman ajaksi. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi syyskuussa 2017.

Rantakylän Helmen viereisellä tontilla sijaitsee Esperi Hoivakoti Helmikartano.  

Lämminhenkinen arki

Toiminnan lähtökohtana on yksilöllisyys, kokonaisvaltaisuus ja kuntouttava työote. Asukkaan omaa elämäntapaa arvostetaan ja tuetaan huomioimalla hänen toiveensa ja tarpeensa.  Virikkeellinen toiminta on osa päivittäistä hoivatyötä. Asukkaille järjestetään kuntouttavaa ja virkistävää toimintaa kunkin asukkaan omien voimavarojen mukaan.

Kotimme arki on aktiivista;  jokaiselle viikonpäivälle on suunniteltu viriketoimintaa ja viikon virikeohjelma on nähtävissä hoivakodin ilmoitustaululla. Lapsiryhmiä  ja kuoroja käy esiintymässä hoivakodilla ja ilahduttamassa niin asukkaita kuin henkilökuntaakin. Lisäksi  kaverikoirat ja seurakunnat vierailevat säännöllisesti. Talon fysioterapeutin ohjauksessa asukkailla on mahdollisuus käydä kuntosalilla ja osallistua hänen pitämiinsä tuolijumppiin viikoittain.

Viihtyisä koti

Kaikissa huoneissa on oma wc- ja suihkutila.  Huoneista osa on kahden hengen huoneita, joissa voivat asua pariskunnat tai sisarukset tai jotka voivat olla lyhytaikaishoitokäytössä. Ryhmäkodeissa on yhteiset oleskelutilat. Lisäksi hoivakodissa on isot  yhteiset ruokasalit sekä kaksi pyykkihuonetta, kaksi saunaa ja varastotiloja. Kaikki tilat sijaitsevat yhdessä kerroksessa. Kesäaikaan turvallisella piha-alueella järjestetään vuoroviikoin makkaranpaistoa ja lettukestit.

Tilat on sisustettu vanhoilla huonekaluilla – juuri sellaisilla, joita meidän jokaisen mummolassa oli. Esineisiin liittyy paljon muistoja. Vanhan peilipiirongin näkeminen herättää muistoja elämän varrelta. Jokainen saa sisustaa oman kotinsa omilla rakkailla huonekaluilla.

Oma keittiö valmistaa ateriat viiden  viikon kiertävän ruokalistan mukaisesti. Keittiö toteuttaa myös perinneruokaviikkoja ja valmistaa välillä toiveiden mukaisesti asukkaiden lempiruokia.

Yksikönjohtaja

Yksikönjohtaja

Minna Takkunen
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 378 6713
minna.takkunen@esperi.fi

Sosionomi

Niina Bogdanoff
050 594 0616
niina.bogdanoff@esperi.fi

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Marjaana Waris
050 345 8463
marjaana.waris@esperi.fi

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Emmi Koponen
050 327 1364
emmi.koponen@esperi.fi

Keittiövastaava

050 453 4473

Sairaanhoitajat

Harri Pajarinen
050 478 7043
harri.pajarinen@esperi.fi

Mari Koskinen  
050 321 1668
mari.koskinen@esperi.fi

Hoitajat

Hopeahelmi 050 378 6582
Helmiina 050 569 5227
Taikahelmi 050 370 5190
Jokihelmi 050 386 3060

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Hoivakoti Rantakylän Helmessä on ihania ja työlleen antautuvia työntekijöitä. Erityiskiitokset äitiäni hoitaville hoitajille sekä muulle henkilökunnalle. Liian vähän nämä hienot hoitajat saavat kiitosta työstään. Hatun nosto ja kukkakimppu heille.

Eija Maaranen, asukkaan omainen, Joensuu

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä