Voiko hoivakodissa asua tilapäisesti, esim. omaishoitajan loman ajan?

Etusivu > Usein kysytyt kysymykset > Voiko hoivakodissa asua tilapäisesti, esim. omaishoitajan loman ajan?

Kyllä voi. Useimmissa hoivakodeissamme on mahdollisuus tilapäiseen (lyhytaikaiseen) asumiseen. 

Tilapäinen asuminen hoivakodissa on usein hyvä ja kätevä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan vapaan, kodin remontin tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi. Hoivakodissa asumista voi kokeilla myös muista syistä johtuen ennen pitkäaikaissopimusta. Asumisjakson aikana pääsee tutustumaan kodin tiloihin, henkilökuntaan, toimintaan, ohjelmaan ja muihin asukkaisiin.

Räätälöimme yksilöllisiä palvelupaketteja tilapäiseen asumispalvelutarpeeseen. Asumisen kesto arvioidaan asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan ja se voi vaihdella muutamasta päivästä useisiin kuukausiin.

Lyhyellä, tilapäisellä asumisjaksolla oleville asiakkaille on tarjolla valmiiksi kalustettuja huoneita, mikä tekee muutosta vaivatonta. Hoivakodissamme asut omassa asunnossasi ja voit käyttää kodin yhteisiä tiloja kuten keittiötä, ruokasalia, olohuonetta, saunaa ja ulkoaluetta. Asukkaat voivat osallistua kodin virike- ja harrastustoimintaan muiden tapaan.

Tilapäisasumisen hinnat vaihtelevat hoivakodeittain. Tilapäistä asumista tarvitsevalle voidaan myöntää hyvinvointialueen toimesta myös palveluseteli tai maksusitoumus. Näissä tapauksissa tulee olla ensin yhteydessä hyvinvointialueen sosiaalityöntekijään. 

Ota yhteys Esperin hoivapalvelujen asiantuntijoihin saadaksesi lisätietoa tilapäisten asumispalvelujemme hinnoista, soveltuvuudesta ja saatavuudesta. Tervetuloa tutustumaan!

Viihtyisä huone

Mieheni on ollut omaishoitajan vapaat Esperin Palvelukeskus Kielossa sekä Hoivakoti Kanavarannan lyhytaikaisessa hoiva-asumisessa. Kielon asukashuoneet sekä yhteistilat ovat kalustettu uusilla, kauniilla kalusteilla. Plussaa on myös se, että huoneista löytyy isot televisiot. 

Olen erityisesti Kielossa arvostanut henkilöstön avointa ja läheistä otetta. Byrokratiaa ei ole, energia on kohdennettu oikeisiin asioihin läsnäoloon asukkaiden kanssa. Parhaiten hoivaa Kielossa kuvastaa se, että minun ei ole tarvinnut viedä miestäni sinne vastentahtoisesti ja hän on ollut positiivinen palatessaan. Hän sanoi, että on ollut hotellilomalla.

Jokainen omaishoitaja tietää, miten tärkeää on laadukas hoitopaikka ja minne omainen menee mielellään. Se on myös paras tae siitä, että myös omaishoitaja tuntee olevansa lomalla, kun ei tarvitse miettiä, miten oma läheinen voi hoitopaikassa. 

Minulla ja miehelläni on hyvä käsitys kaikista Esperin kodeista, missä mieheni on ollut vapaiden ajan. Koulutukseni ansiosta olen kriittinen ja tarkastelen hoivaa laajasti. Esperi kestää sen hyvin. 

Katso myös

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä