Esperi Palvelukeskus Kielo, Tampere

Seimenkatu 1, 33730 Tampere
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Ikäihmisten palvelut > Tampere > Esperi Palvelukeskus Kielo, Tampere
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Palvelukeskus Kielo tarjoaa turvallisen kodin 114 ikäihmisille Tampereella Vehmaisten kaupunginosassa. Kielon palvelutarjontaan kuuluvat ympärivuorokautinen palveluasuminen, yhteisöllinen asuminen sekä tilapäinen asuminen, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman ajaksi tai sairaalasta kuntoutumisen jälkeen.

Lämminhenkinen arki

Palvelukeskuksessa työskentelee ikäihmisten hoivaan ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Tavoitteena on ylläpitää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään.  Mukava yhdessäolo ja monipuolinen viriketoiminta luovat asukkaiden toiveiden mukaisen arjen. Omaiset ja läheiset ovat aina tervetulleita vierailulle.

Kielossa yhtenä tärkeänä suunnannäyttäjänä on validaatio. Huomioimme  kohtaamisen merkityksen arjessa ja etenkin tehostetussa palveluasumisessa validaation on todettu vaikuttavan suuresti arkeen. Validaatio on vuorovaikutusmenetelmä, jossa kohdataan muistisairas asukas arvostavasti ja ymmärtävästi. Hoitajat hyödyntävät validaation auttamismenetelmää arjen tilanteissa ja toimissa. Menetelmä helpottaa vuorovaikutusta ja parantaa muistisairaan elämälaatua. Validoiva kanssakäyminen ja arvostava kohtaaminen on tärkeä myös työntekijöiden toiminnassa keskenään.

Muistisairaan ikäihmisen ympärivuorokautinen hoidon tarve vei omaiset vakavan kysymyksen äärelle: mistä löytyisi oikeasti hyvä hoivakoti? Tämä on tositarina siitä, millaisia tunteita, ajatuksia ja jopa pelkoja läheisen muutto hoivakotiin aiheuttaa. Kuinka entuudestaan täysin vieraalta polulta löytyy kuitenkin koti, jossa jokainen tulee hyväksytyksi omana itsenään, kaikkine tunteineen.

Turvallinen koti

Jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone sekä yhteiskäytössä olevat viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat. Tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta, turvallisuutta ja kodinomaisuutta silmälläpitäen. Kauniilla piha-alueella nautitaan kesäpäivistä ja kahvihetkistä.

Palvelukeskuksen lähellä sijaitsee kaunis järvi ja vehreää maastoa, jossa on mukava ulkoilla. Lisäksi naapurissa on päiväkoti ja esikoulu, joten asukkaat voivat katsella ikkunoista tai pihalta  lasten iloista temmellystä. Tampereen keskustaan on matkaa vajaa 10 kilometriä ja kulkuyhteydet hoivakodille ovat hyvät. Linja-auto numero 17 kulkee aivan kodin vierestä.

Yksikönjohtaja

Mirja Soini
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 477 6370
mirja.soini@esperi.fi

Tiimivastaava

Johanna Saari
050 559 4660
johanna.saari@esperi.fi

Lakka A-talo 1. krs. hoitajat

050 452 4561
050 478 1235

Hilla A-talo 2. krs. hoitajat

050 448 1451

Valokki B-talo (yhteisöllinen asuminen)

050 443 4656

Karpalo B-talo (tilapäinen asuminen ja jaksot)

050 443 4656

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Tämä on ehdottomasti paras paikka äidilleni. Täällä on erinomainen hoito!

John Koivukangas, asukkaan omainen, Tampere

Mieheni on ollut omaishoitajan vapaat Esperin Palvelukeskus Kielossa sekä Hoivakoti Kanavarannan lyhytaikaisessa hoiva-asumisessa. Kielon asukashuoneet sekä yhteistilat ovat kalustettu uusilla, kauniilla kalusteilla. Plussaa on myös se, että huoneista löytyy isot televisiot. Olen erityisesti Kielossa arvostanut henkilöstön avointa ja läheistä otetta. Byrokratiaa ei ole, energia on kohdennettu oikeisiin asioihin läsnäoloon asukkaiden kanssa. Parhaiten hoivaa Kielossa kuvastaa se, että minun ei ole tarvinnut...

Lue koko kokemus

Seija Telaranta, asukkaan omainen (THM, lehtori, eläkkeellä), Tampere

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä