Esperi ostaa kehitysvamma­yksikön Pohjois-Karjalasta

07.08.2024
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi ostaa kehitysvamma­yksikön Pohjois-Karjalasta

Esperille siirtyy Liperissä sijaitseva 11-paikkainen Koivulakoti, joka tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua kehitysvammaisille.  Esperille siirtyvän kodin nimeksi tulee Esperi Koti Karhunlehto.

Äskettäin solmitun kaupan myötä Esperi-koteihin liittyy Liperissä, Joensuun vieressä sijaitseva pieni Koivulakoti, joka tarjoaa ympärivuotista asumispalvelua 11 kehitysvammaisille. Kaikki kodin 7 työntekijää siirtyvät kaupan myötä Esperille vanhoina työntekijöinä.

Koivulakodin toiminnasta Liperissä ovat vastanneet Jari Tuupainen ja Kari Karttunen. Koti sijaitsee Liperissä, Kaatamon kylässä, noin 40kilometrin päässä Joensuun keskustasta.  Koti on ollut toiminnassa vuodesta 1999. Nyt yrittäjät ovat jättäytymässä pois työelämästä.

”Olemme iloisia ja helpottuneita siitä, että tälle tärkeälle työlle on löytynyt jatkaja. Olemme luotsanneet kotia nyt 25 vuotta ja koemme, että on tullut aika muutokselle. Hienoa, että Esperi haluaa kehittää kodin toimintaa edelleen. Kiitämme lämpimästi kaikkia, joiden kanssa olemme saaneet tehdä yhteistyötä vuosien varrella”, toteavat Jari Tuupainen ja Kari Karttunen.

”Esperillä on Siun soten alueella jo entuudestaan koteja mielenterveyskuntoutujille ja ikäihmisille. Nyt omistukseemme siirtyvä Koivulakoti on ensimmäinen kehitysvammayksikkömme. Pohjois-Karjalassa Joensuun ympäristö on kehittyvä alue. Koivulakodin asukkaat saavat Esperistä hyvän jatkajan kodin toiminnalle”, sanoo Esperin erityisryhmien palveluista vastaava liiketoimintajohtaja Pia Panhelainen.

Esperin vammaispalveluissa on käytössä yksilökeskeiseen elämänsuunnitteluun perustuva toimintatapa, josta on tullut hyvää palautetta sekä kotiemme asukkailta että henkilöstöltämme. Vammaispalveluidemme toimintaan voi tutustua sosiaalisen median kanavissa tai lukemalla kotien toimintaan liittyviä uutisia verkkosivuiltamme. YKS-toimintafilosofiasta kerromme myös YouTube-kanavassamme: Vammaispalvelut Esperissä

Lisätietoja 

  • Sijainti: Junteelantie 1, 83330 Kaatamo
  • Uusi yksikön nimi: Esperi Koti Karhunlehto
  • Liikevaihto: 720 000 eur
  • Henkilöstön määrä: 7
  • Asukaspaikkojen määrä: 11
Jaa artikkeli somessa

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä