Albertin kesäkahvilasta löytyy yhteisöllisyyttä ja muistoja kesäpäivien keskellä

28.08.2024
Etusivu > Ajankohtaista > Albertin kesäkahvilasta löytyy yhteisöllisyyttä ja muistoja kesäpäivien keskellä

Albertin hoivakodissa on tänä kesänä syntynyt uusi ja merkityksellinen perinne, joka on herättänyt paljon iloa ja yhteisöllisyyttä asukkaiden keskuudessa. Hoivakoti valittiin kuukauden onnistujaksi, eikä suotta – heidän kesäkahvilaideansa on saavuttanut suuren suosion.

Aikaisempina kesinä Esperi hoivakoti Albert on tehnyt retkiä Oulun kauppatorille, mutta tänä vuonna päätettiin toimia toisin. Sen sijaan, että asukkaat olisivat lähteneet torille, toritunnelma tuotiin heidän luokseen. Hoivakodin viihtyisälle piha-alueelle järjestettiin oma kesäkahvila, joka avattiin heinäkuun alussa. Kahvila on ollut avoinna vähintään kerran viikossa, ja siitä on nopeasti tullut odotettu tapahtuma, joka kokoaa lähes koko talon väen yhteen nauttimaan kesäpäivistä ja herkullisista tarjottavista.

Kesäkahvilan konsepti on yksinkertainen mutta sydämellinen: asukkaat saapuvat piha-alueelle kuin torille, jossa he voivat itse valita ”myyntikojusta” mieleisensä herkut. Tarjolla on ollut muun muassa tuoreita mansikoita, makeita herneitä, vastapaistettuja vohveleita, leivonnaisia, kahvia ja jäätelöä – perinteisiä torieväitä, jotka tuovat mukanaan tuulahduksen kesästä.

Sateen yllättäessä kahvila on siirretty sisätiloihin, ja tämä ratkaisu on saanut kiitosta asukkailta. He ovat osallistuneet ostoksiin innolla, ja heidän tekemänsä valinnat ovat toisinaan yllättäneet hoitohenkilökunnan positiivisesti. Nämä pienet hetket ovat muistuttaneet siitä, kuinka tärkeää on kuunnella asukkaiden toiveita ja mielipiteitä, olipa kyseessä sitten pieni tai suuri asia.

Ripaus nostalgiaa

Kesäkahvila on onnistunut myös herättämään monissa asukkaissa muistoja, jotka ovat johtaneet antoisiin keskusteluihin. Monille vanhemmille ihmisille tori ja sen herkut ovat olleet olennainen osa kesää nuoruudesta lähtien, ja tämä pieni mutta merkityksellinen tapahtuma on tuonut mukanaan ripauksen nostalgiaa ja iloa.

Myös asukkaiden omaiset ovat ottaneet kahvilan omakseen, ja monet heistä ovat olleet mukana viikoittain nauttimassa yhteisistä hetkistä läheistensä kanssa. Kesäkahvilassa valuuttana toimii hymy – ja siitä ei ole ollut puutetta. Tämä yksinkertainen mutta tehokas idea on osoittautunut menestykseksi, ja sen myötä hoivakodin arki on saanut uudenlaista virtaa ja iloa.

Kesäkahvilan suosion myötä hoivakodissa ollaan vakuuttuneita siitä, että tämä käytäntö on tullut jäädäkseen. Syksyä ja talvea kohti hoivakodin henkilökunnalla on jo mielessä uusia ihania ideoita, joilla he aikovat jatkaa yhteisöllisyyden ja asukkaiden hyvinvoinnin edistämistä. Albertin kesäkahvila on loistava esimerkki siitä, kuinka pienellä luovuudella ja asukkaiden kuuntelemisella voidaan luoda suurta iloa ja yhteisöllisyyttä hoivakodin arkeen.

Tutustu Esperi Hoivakoti Albertiin Instagramissa.

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä