Esperi on varautunut koronavirukseen tiukin rajoituksin

25.03.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi on varautunut koronavirukseen tiukin rajoituksin

Esperi on noudattanut tiukasti THL:n sekä STM:n suosituksia liittyen koronavirusepidemian hallintaan. Pyrkimyksenä on ollut jo varhaisessa vaiheessa rajoittaa epidemian leviämistä ja suojata sekä henkilökuntaa että asukkaita tartunnalta.

Toimenpiteisiin ryhdyttiin välittömästi epidemian puhjettua ja THL:n sekä hallituksen antamia rajoituksia on tulkittu ennakkoon tiukimman linjan mukaan. Henkilöstömme ja asukkaidemme turvallisuuden varmistaminen on ollut ensisijainen prioriteettimme.

Huolellinen hygienia tartunnan ehkäisyn kulmakivi

Olemme varmistaneet hygieniaohjeistustemme huolellista täytäntöönpanoa ja velvoittaneet henkilökuntaa noudattamaan tiukasti yleisiä ohjeistuksia.

Esperi ei ota vastaan ulkopuolisia koteihinsa ja rajoitti myös omaisten vierailuja vain kriittisiin tapaamisiin jo ennen valmiuslain nojalla tehtyjä linjauksia. Mahdollistamme asiakkaiden yhteydenpitoa omaisiin etäyhteyksien avulla. Olemme keskeyttäneet päivätoiminnan sekä muut laajamittaiset kokoontumiset. Esperi on ohjannut hallinnon henkilökuntaa etätöihin sekä ohjeistanut siirtämään kaikki tapaamiset järjestettäviksi etäyhteyksien avulla.

Henkilökuntaa ohjeistettu tartuntatilanteisiin varautumisessa

Pidämme henkilökuntamme tiedotettuna liittyen koronan tyyppioireisiin sekä olemme antaneet toimintaohjeistuksen, mikäli itsellään tai asukkaalla epäilee tartuntaa. Kaikkia työntekijöitä kehotetaan erityiseen tarkkuuteen hygieniasta huolehtimisen osalta ja yksikköön saapuminen sairaana on ollut ehdottomasti kielletty. Ulkomailta palanneet työntekijät olemme ohjeistaneet 14vrk mittaiseen poissaoloon työstä.

Toiminnan turvaaminen myös kriittisessä tilanteessa

Seuraamme säännöllisesti sairaspoissaoloja yksiköissämme ja huolehdimme henkilökunnan saatavuudesta vahvistamalla työntekijäverkostoa muun muassa sijaishankinnan osalta.

Hyvä ja turvallinen arki asukkaillemme edellyttää sitä, että hoitohenkilöstömme pysyy terveinä. Esperi on 18.3. alkaen lisännyt työterveyspalveluja Terveystalossa, jotta hoitohenkilöstön koronatesteihin pääseminen helpottuisi. Tämän lisäksi henkilöstön käytössä on Chat-lääkäripalvelu, jotta avun saanti helpottuisi. Esimiehen luvalla voi jatkossa olla sairaana kotona 5 päivää (tavanomaisesti 3 pv), päivä kerrallaan. 

Koronavarautumisryhmä auttaa

Esperin koronavarautumisryhmä huolehtii tilanteen seuraamisesta ja asiaankuuluvasta tiedottamisesta. Varautumisryhmä seuraa säännöllisesti tilanteen kehittymistä ja viestii uusimmista ohjeista päivittäin, mikäli uusia linjauksia tehdään. Erillinen asiantuntijatiimi toimii lisäksi koko henkilöstön jatkuvana tukena ja vastaa sekä ohjeistaa päivittäin asiaan liittyvissä kysymyksissä.

 

Voinko tulla käymään?

Tällä hetkellä vierailut kaikissa yksiköissämme ovat tauolla koronavirusepidemian vuoksi. Näin turvaamme asukkaidemme sekä henkilöstömme terveyden ja hyvinvoinnin. Voit aina olla yhteydessä läheiseesi esimerkiksi soittamalla hänelle puhelimitse. Tarjoamme myös mahdollisuutta videopuheluun. Arvostamme omaisten huolenpitoa läheisistään myös näinä haastavina aikoina, joten toivomme, että yhteydenpito jatkuu, vaikka fyysinen etäisyys kasvaisikin.

Onko kodeissa riittävästi käsipareja? 

Tällä hetkellä käsipareja on riittävästi. Seuraamme tiiviisti sairaspoissaolojen kehittymistä ja pyrimme kaikilla toimenpiteillä varmistamaan henkilökunnan riittävyyden näinä kriittisinä aikoina. Olemme saaneet hienosti yhteydenottoja hoitoalan ammattilaisilta, jotka ovat valmiita tarvittaessa avustamaan yksiköissämme, mikäli sairaspoissaolot kasvavat.

Kuinka varmistatte turvallisuuden? 

Asukkaiden turvallisuus on meille kaikki kaikessa. Seuraamme tarkasti THL: sekä hallituksen antamia ohjeita koronaepidemiaan liittyen sekä reagoimme niihin aina tiukimman mahdollisen linjan mukaan.

Yksiköihimme ei tulla sairaana ja ulkomailta palaavat tai muuten taudille altistuneet työntekijät eivät voi työskennellä yksiköissämme 14 vuorokauteen. Meillä on tarkat ohjeistukset hygieniaan liittyen ja olemme varautuneet toimimaan tarvittaessa nopeasti jatkuvasti muuttuvissa tilanteissa.

Mitä voin tehdä? 

Uusi tilanne vaatii meiltä kaikilta kärsivällisyyttä ja sopeutumista. Läheiset voivat piristää asukkaitamme olemalla heihin aktiivisesti yhteydessä etäpalveluiden välityksellä. Pienet teot, kuten kirjeet ja kortit, ilahduttavat aina suuresti.

Tarve osaaville keikkalaisille ja sijaisille tulee olemaan tavallista suurempi tulevina viikkoina. Mikäli sinulla on, tai olet suorittamassa sote-alan perustutkintoa ja olet halukas auttamaan yksiköissämme tulevina viikkoina niin jätä meille yhteystietosi täällä.

Voit myös tsempata hoivahenkilöstöämme tänä haastavana aikana joko asioidessasi heidän kanssaan tai lähettämällä heille terveisiä vaikkapa verkkosivujemme tai Facebook -sivujemme kautta. Huolehdimme kaikki terveiset perille.

Epäiletkö koronavirusta itselläsi?

Voit tehdä omaolo.fi – sivustolla testin, joka auttaa sinua arvioimaan hoidon tai palvelun tarvettasi ja ohjaa suoraan oikean avun tai tuen piiriiin.

 

Lue täältä lisää toimistamme epidemian hillitsemiseksi ja henkilöstömme työstä asukkaidemme turvaamiseksi.

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä