Esperin uusi hoivakoti Kärsämäellä sai asukkaita

19.04.2018
Etusivu > Ajankohtaista > Esperin uusi hoivakoti Kärsämäellä sai asukkaita

​Hoiva- ja asumispalveluita ikäihmisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaispalvelun asiakkaille tarjoava yritys Esperi Care sai eilen Kärsämäelle valmistuneeseen Hoivakoti Frosterukseen ensimmäiset asukkaansa.

Hoiva- ja asumispalveluita ikäihmisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaispalvelun asiakkaille tarjoava yritys Esperi Care sai eilen Kärsämäelle valmistuneeseen Hoivakoti Frosterukseen ensimmäiset asukkaansa.

Esperi Hoivakoti Frosterus tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille sekä lyhytaikaista ja tilapäistä asumispalvelua esimerkiksi sairaalasta kuntoutumisen tai omaishoitajan lakisääteisen loman ajaksi. Kodissa on yhteensä 34 asukaspaikkaa, itse toiminta tulee työllistämään yli 20 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.

Hoivakoti sijaitsee lähellä keskustan palveluita. Tilat on suunniteltu ikäihmisten lähtökohdista, esteettömyys ja turvallisuus etunenässä. Omat asuntonsa jokainen asukas sisustaa oman makunsa mukaan. ”Yhteisissä tiloissa sisällä ja ulkona eletään toiminnallista arkea ja juhlaa, johon sisältyy monipuolista harrastus-, kulttuuri- ja viriketoimintaa. Toivotammekin kotiimme tutustumaan ja vieraileviksi tähdiksi alueella toimivat vapaaehtoiset, päiväkodit ja koululaiset, jotta tulevat asukkaat voivat kokea laajempaakin yhteisöllisyyttä”, Esperi Caren aluejohtaja Juhana Olkkola kuvailee tulevaa asumista.

Suomen väestö ikääntyy vauhdilla

Tilastokeskuksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen väestöennusteen mukaan yli 75-vuotiaiden määrä yli tuplaantuu vuoden 2017 puolesta miljoonasta 1,1 miljoonaan henkilöön vuonna 2065. Kärsämäen alueella yli 75-vuotiaiden määrän ennustetaan vuoteen 2030 mennessä kasvavan yli 18 prosenttia nykyisestä.

Vaikka kotihoitoa tehostamalla ja omaishoitoa tukemalla osa hyväkuntoisista iäkkäistä voi pärjätä kotona entistä pitempään, osa tulee jatkossakin tarvitsemaan niin lyhyt- kuin pitkäaikaistakin hoivapalvelua ja siihen liittyvää palveluasumista. Hoivakodin rakennuttaminen on iso investointi ja pohjautuu tietoon alueen väestönkehityksestä pidemmällä aikavälillä. Tässä kohtaa riskin tulevaisuuden tarpeisiin varautumisesta kantaa Esperi, eikä kunta ja sen asukkaat.

”Olemme luottavaisia tarjoamamme hoivan ja asumisen hinta-laatu-suhteeseen. Esperi Hoivakoti Frosterus toivottaa tutustujat ja asukkaat lämpimästi tervetulleeksi”, Olkkola päättää. 

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä