Esperi Hoivakoti Omenapiha, Tampere

Ollinojankatu 25, 33400 Tampere
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Ikäihmisten palvelut > Tampere > Esperi Hoivakoti Omenapiha, Tampere
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Hoivakoti Omenapiha tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua ikäihmisille. Palvelut räätälöidään aina yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Omenapiha tarjoaa turvallisen kodin 20 asukkaalle.

Lämminhenkinen arki

Kodissa vietetään lämminhenkistä arkea ja juhlaa yhdessä asukkaiden, läheisten ja henkilökunnan kanssa. Jokaisen asukkaan yksilöllisyyttä, yksityisyyttä ja arvomaailmaa kunnioitetaan. Yhteistyö omaisten kanssa on tärkeää ja he ovatkin meille aina tervetulleita!

Omenapihassa on päivittäisiä toimintatuokioita  kuten askartelua, harrastuksia, kunnon ylläpitoa ja kohennusta. Liikunta, nauru ja mukava yhdessäolo  on meillä läsnä. Asukkaat osallistuivat kaikkeen tekemiseen omien voimavarojensa puitteissa. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa ja tukee niissä asioissa missä omat voimavarat eivät riitä. Kodissamme työskentelee moniammatillinen henkilöstö sekä asukkaiden käytettävissä on kattavat lääkäripalvelut.

Validaation hyödyt käyttöön

Kaikki hoitajamme ovat käyneet validaatiokoulutuksen. Validaatio on vuorovaikutusmenetelmä, jossa kohdataan muistisairas asukas arvostavasti ja ymmärtävästi. Omenapihan hoitajat hyödyntävät validaation auttamismenetelmää arjen tilanteissa ja toimissa. Menetelmä helpottaa vuorovaikutusta ja parantaa muistisairaan elämälaatua.  Kun asukkaan tunteille annetaan tilaa ja ne otetaan todesta, he tuntevat itsensä hyväksytyksi ja olonsa kotoisaksi ja turvalliseksi.

On tärkeää, että elämä kodissa sisältää mielekästä tekemistä ja tuo asukkaan toimintakyvyn ja mielenkiinnot esiin.  Moni asukkaistamme osaa tiskata, taitella pyykkejä ja lakaista lattiaa, tehdä kodin pikkuaskareita yhdessä hoitajien kanssa.  Elämä kodissa on lämminhenkistä, hyvässä ilmapiirissä yhdessä tekemistä ja hoitajien työtapa on tässä kodissa jatkuvaa validaatiota.

Turvallinen koti

Jokaisella asukkaalla on oma huone ja wc. Lisäksi asukkaiden käytössä on viihtyisät oleskelu- ja harrastustilat. Hoivakoti Omenapiha sijaitsee Tampereella Lielahdessa hyvien kulkuyhteyksien päässä  kaupungin keskustasta. Ympäristö on rauhallista ja vehreää omakotitalo- ja kerrostalo aluetta. Kodilla on turvallinen ja kaunis pihapiiri pihamaastossa, joka avautuu länteen. Mukavan oleskelupaikan lisäksi tämä edesauttaa päivittäistä tärkeää ulkoilua.

Yksikönpäällikkö

Monika Engman
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 454 8222
monika.engman@esperi.fi

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Kaisa Kuha
050 308 4065
kaisa.kuha@esperi.fi

Sairaanhoitaja

Heli Pietikäinen
050 454 8222
heli.pietikainen@esperi.fi

Hoitajat

Osasto 1 040 176 3952
Osasto 2 050 411 4924

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä