Mitä tarkoittaa tuettu asuminen?

Etusivu > Usein kysytyt kysymykset > Mitä tarkoittaa tuettu asuminen?

Tarjoamme tuetun asumisen palvelua ja tukiasumista mielenterveyskuntoutujille ja vammaispalvelun asiakkaille. Meillä on tarjolla tukiasuntoja, joissa voidaan turvallisesti ja tuettuna harjoitella itsenäistä elämää. Tuetussa asumisessa asiakas asuu tyypillisesti omassa kodissa. Tuen tavoitteena on, että asukas saa valmiuksia itsenäiseen asumiseen ja arjenhallintaan. Tukipalvelut räätälöidään aina asukkaan elämäntilanteen ja tuen tarpeen pohjalta.

Tuettu asuminen sopii yleensä henkilöille, jotka pärjäävät melko itsenäisesti päivittäisissä toimissaan. Tukikäyntien määrä sovitaan yksilöllisesti.

Mielenterveyskuntoutujille tuetun asumisen tarve voi liittyä esimerkiksi mielenterveyden häiriöihin, lastensuojeluhistoriaan tai neuropsykiatrisiin häiriöihin. Vammaispalvelun asiakkaalla tukiasunnon hankinta alkaa usein halusta itsenäistyä ja saada oma koti. Tuettu asuminen on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille henkilöille. Tuetun asumisen asiakas tarvitsee vain vähän tukea päivittäisten askareiden hoitamisessa ja valmennusta itsenäistymisen taidoissaan.

Esperillä tukiasunnot sijaitsevat useimmiten samassa pihapiirissä tehostetun asumispalveluyksikön kanssa, mutta erillisessä rivitalokokonaisuudessa. Tuetun asumisen asiakkaille on näin ollen mahdollista hyödyntää esimerkiksi ryhmäkotien harrastus- tai ryhmä- ja työtoimintoja.

Katso myös

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä