Tarjoaako Esperi vanhusten päivätoimintaa?

Etusivu > Usein kysytyt kysymykset > Tarjoaako Esperi vanhusten päivätoimintaa?

Esperin Päivätoimintakeskukset tarjoavat päivätoimintaa kotona asuville ikäihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen tai seuraa arjen hetkiin. Päivätoiminta on myös tuki ikäihmisen omaishoitoperheen jaksamiseen ja virkistäytymiseen.

Päivätoimintamme on aktiivista ja osallistuvaa toimintakykyä ylläpitävää toimintaa. Toiminnan suunnittelussa huomioimme jokaisen yksilölliset tarpeet, toimintakykymittarit sekä palautteet. Järjestämme päivätoimintaa Kouvolassa ja Helsingissä; Viikissä ja Rastilassa sekä myös muutamissa hoivakodeissamme. Kysy sinua lähinnä olevasta hoivakodista päivätoiminnan mahdollisuudesta.

Päivätoimintaamme pääset osaksi sosiaalityön tekemän palvelutarpeen arvioinnin myötä. Meille olet tervetullut päivätoiminnan palvelusetelillä, maksusitoumuksella tai omakustanteisesti. Soita ja kysy lisää palveluistamme!

Päivätoimintaamme tullaan mielellään ja sieltä lähdetään hyvällä mielellä. Päivän aikana tavataan muita ihmisiä ja ohjelma rakennetaan jokaisen ryhmäläisten toiveiden, toimintakykyjen ja tarpeiden mukaisesti. Toiminnassa yhdistyvät fyysisen toimintakyvyn ylläpito, sosiaalinen yhdessäolo ja ikääntyneille suunnatut älylliset haasteet.

Seurustelu, ulkoilu, kevyt kuntoilu, kädentaidot, leivonta ja musiikki antavat lisää virtaa jokaiselle. Monipuolinen päiväohjelma takaa virkistystä ja kuntoutusta mukavassa porukassa ja turvallisessa ympäristössä. Ruoka- ja kahvihetket viriketoiminnan lomassa ovat kaikille tärkeitä – eikä lepoakaan unohdeta.

Asiakkaan ja hänen lähiomaisten kanssa sovitaan milloin hän osallistuu päivätoimintaan, mieluiten tutustumiskäynnin yhteydessä. Näin varmistetaan jokaiselle sopiva ryhmä ja ajankohdat. Osa asiakkaistamme käy päivätoiminnassa kerran viikossa, toiset useammankin kerran. Käyntipäivä on yleensä viikoittain sama, esimerkiksi joka viikon keskiviikko, mutta päiviä voidaan vaihtaa ja lisätä tarpeen mukaan joustavasti.

Päivätoiminnan kesto on noin 6,5-7 tuntia, kuljetus mukaan lukien. Palvelua tarjotaan joustavasti noin klo 8-16.30 välisenä aikana. Aloitus- ja päättymisajat vaihtelevat jonkin verran asiakkaiden tarpeista, päivätoimintapisteen toiminnasta ja kuljetusaikatauluista riippuen. Päivätoimintayksiköissä on toimintaa arkisin, maanantaista perjantaihin.

Järjestämme kuljetuksen aamulla kotoa päiväpaikkaan ja iltapäivällä takaisin. Ammattitaitoinen henkilökuntamme huolehtii asiakkaidemme tarpeista ja turvallisuudesta päivän aikana sekä toiminnoissa, joissa asiakas tarvitsee tukea ja apua.

Päivän aikana nautitaan kevyt aamupala, maukas lounas sekä päiväkahvit. Huomioimme asiakkaiden erityisruokavaliot. 

Katso myös

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä